ویزای بلژیک

ویزای بلژیک

ویزای توریستی بلژیک

ویزای بلژیک، جزو ویزای کشور‌های شینگن می‌باشد. از شرایط اخذ این ویزا می‌توانیم به تمکن مالی، گردش حساب و یا ارائه دعوت نامه اشاره کنیم.
وقت سفارت بلژیک مصاحبه ندارد و شما فقط برای تحویل مدارک و انگشت نگاری به دفتر کارگزاری ویزای این کشور مراجعه می‌کنید.
۲۱ روز کاری پس از ارائه درخواست، جواب ویزا برای شما صادر می‌شود.

چطور ویزای توریستی بلژیک بگیریم؟

برای دریافت ویزای توریستی بلژیک نیاز است فرم درخواست ویزا را دریافت کنید.
پس از داشتن این فرم، آن را با دقت تکمیل نموده و یک کپی هم از آن بگیرید.
دقت داشته باشید که باید فرم را به صورت آنلاین نیز تکمیل نمایید. پس از تکمیل فرم شماره پیگیری ارائه شده را در جایی نگهداری کنید.

انواع ویزای بلژیک

توریستی:برای مسافرت های تفریحی و توریستی به مقصد بلژیک
تجاری:برای سفر های تجاری که از طرف شرکت و یا با دعوت نامه از شرکت های بلژیکی صورت گرفته باشد.
ترانزیت فرودگاهی:فقط اجازه حضور در فرودگاه های بلژیک برای تعویض هواپیما برای مقصد اصلی خود در صورتی که خارج از مناطق شینگن باشد
و نیاز به فرودگاه بلژیک برای سفر به مقصد خود داشته باشید.
تحصیلی:برای افرادی که قصد تحصیل در مراکز آموزشی بلژیک و یا انجام کار های تحقیقاتی در بلژیک دارند.
پزشکی:برای افرادی که قصد دریافت خدمات درمانی از مراکز پزشکی و بیمارستان های بلژیک دارند.
فرهنگی و ورزشی:برای کسانی که مایل به شرکت در فعالیت های فرهنگی و ورزشی در بلژیک را دارند.
دیدار با خانواده:برای افرادی که اعضای خانواده یا دوستان آنها ساکن بلژیک هستند و برای ملاقات با آنها اقصد سفر به بلژیک را دارند.

انواع ویزای بلژیک

پیش از درخواست ویزا، بسته به هدف سفر باید نوع ویزای درخواستی مشخص شود.

ویزای کوتاه مدت (توریستی، تجاری، دیدار با بستگان، ورزشی-فرهنگی، ازدواج، پزشکی، تحصیلی و ترانزیت فرودگاهی)
ویزای اقامت طولانی مدت (اجازه اقامت موقت) برای ادامه تحصیل
اجازه اقامت (ویزای نوع D)
ویزای الحاق به خانواده پس از ازدواج (همسر بلژیکی یا تبعه یکی از کشورهای اروپا یا همسر خارجی دارای اقامت بلژیک)/ ویزای الحاق به والدین بلژیکی
ویزای کار

مدارک لازم برای ویزای توریستی بلژیک
  • اصل شناسنامه
  • وضعیت تاهل متقاضی
  • کپی بلیط رفت و برگشت
  • محل اقامت متقاضی در طول سفر
  • کارت کمک هزینه اجتماعی (در صورت وجود)
  • دو قطعه عکس زمینه سفید در قطع پاسپورتی
  • نامه‌ای که در آن هدف و برنامه سفر به صورت کامل تشریح شده باشد.
  • مشخصات کامل متقاضی شامل وضعیت تاهل، شناسنامه فرزندان، گواهی مرگ همسر
  • فرم درخواست ویزا: این فرم باید به صورت تایپ شده تکمیل شده و سپس نسخه چاپی آن تهیه شود.
  • گذرنامه دارای اعتبار حداقل ۶ ماهه: اعتبار گذرنامه باید حداقل شش ماه بیشتر از پایان مدت زمان ویزای درخواستی باشد.
    همچنین، گذرنامه باید دست کم دو صفحه خالی برای ویزا باشد. کپی سایر صفحه‌های دارای ویزا نیز الزامی است.
  • بیمه مسافرتی معتبر با اعتبار ۳۰,۰۰۰ دلار با پوشش کشور بلژیک و سایر کشورهای حوزه شینگن؛ این بیمه باید هزینه‌ های احتمالی بازگشت به میهن تحت مراقبت‌های پزشکی، هزینه‌های احتمالی نیاز به درمان و یا هزینه‌های بیمارستانی اضطراری را پوشش دهد و تا پایان طول اقامت در تمام کشورهای منطقه شینگن معتبر باشد. همچنین، بیمه‌گذار باید نماینده‌ای معتبر در کشور بلژیک داشته باشد.
  • گواهی تمکن مالی به همراه پرینت گردش حساب سه ماهه اخیر به زبان انگلیسی (این مدارک باید از بانک تهیه شوند).

چک رمزدار یا ضمانت‌­نامه بانکی حداقل به مبلغ 500،000،000 ریال در وجه آژانس محل ثبت نام جهت ضمانت حسن اجرای تعهدات که پس از بررسی مدارک در صورت نیاز به ضمانت­‌های بیشتر متعاقبا­ً اعلام می­‌گردد.
* حداقل موجودی حساب یا سپرده برای هر نفر 75000000 تومان باشد.

الف) کارمندان:
گواهی اشتغال به کار
فیش حقوقی
مدرکی دال بر دارابودن بیمه درمانی؛ برای مثال، لیست بیمه
گردش حساب ۶ماهه (ارائه نامه بانک مبنی بر داشتن حساب بانکی کافی نیست.)

ب) تجار:
اسناد شرکت
رسید پرداخت آخرین مالیات
گردش حساب ۶ماهه (ارائه نامه بانک مبنی بر داشتن حساب بانکی کافی نیست.)

ج) افراد با کار آزاد و خویش فرما:

پروانه کسب (دفتر، مغازه و…)
رسید پرداخت آخرین مالیات
گردش حساب ۶ماهه (ارائه نامه بانک مبنی بر داشتن حساب بانکی کافی نیست.)

د) افراد بازنشسته:
حکم بازنشستگی
گردش حساب ۶ماهه (ارائه نامه بانک مبنی بر داشتن حساب بانکی کافی نیست.)

ه) برای همراهانی که شاغل نیستند:

همسر: سند اثبات رابطه خویشاوندی (شناسنامه)
فرزندان: سند اثبات رابطه خویشاوندی (ارائه شناسنامه پدر برای کل اعضای خانواده کافی است).
برگه اشتغال به تحصیل (باتوجه به سن فرزند)
رضایتنامه محضری از پدر و مادر (در صورتی که فرزند تنها سفر می‌کند)
رضایتنامه محضری از پدر یا مادر (در صورتی که فرزند تنها با یکی از والدین سفر می‌کند).

۹) ارائه مدرکی دال بر رابطه متقاضی با ایران مانند سند مالکیت و…
تمامی مدارک باید به انگلیسی ترجمه شده باشند.

نکاتی مهم و ضروری برای دریافت ویزای بلژیک

متقاضیان گرفتن ویزای بلژیک بدانند که وقت ملاقات و فرم درخواست ویزا رایگان است. البته مبالغ درخواستی جهت ارائه
ویزای بلژیک باید به یورو پرداخت شود.

برای گرفتن وقت سفارت بلژیک باید حداکثر ۳ ماه و حداقل ۳ هفته قبل از تاریخ سفر به این کشور اقدام نمایید .
این نکته را نیز بدانید اگر به هر دلیلی شما نتوانستید در روز مصاحبه به سفارت بلژیک بروید اجازه دریافت وقت مجدد تا ۳ ماه به شما داده نخواهد شد.
هم چنین هیچ‌گونه اطلاعاتی در جهت گرفتن روادید بلژیک به‌صورت تلفنی به شما داده نمی‌شود و با آماده شدن ویزای شما به‌صورت خودکار با شخص متقاضی تماس حاصل می‌شود.
وقت تعیین شده مختص متقاضی بوده و امکان انتقال آن وجود ندارد.

تنها متقاضیان اجازه ورود به اتاق عمومی انتظار داخل بخش ویزا را خواهند داشت. البته متقاضیان کم سن اجازه داشتن همراه را دارند.
حداقل زمان لازم برای اخذ سفارت بلژیک در جهت گرفتن ویزای بلژیک ۵۰ روز است.
برای تمام مدت‌زمانی که در کشور بلژیک قرار دارید باید یک اقامتگاه یا یک هتل از بین هتل های کشور بلژیک، رزرو نمایید.
هنگام درخواست ویزا ، مهری در گذرنامه شما زده خواهد شد .این مهر تنها به این معنی میباشد که درخواست ویزای شما دریافت شده است و فاقد هرگونه بار حقوقی است.
در صورت مردود شدن درخواست ویزا ، متقاضی دارای حق رجوع میباشد. هنگام مراجعه متقاضی برای پس گرفتن گذرنامه خود ، در برگه جواب منفی ، فرآیندی که باید برای رجوع طی شود، مرجع ذیصلاح و مدت زمانی که در طی آن میتوان درخواست بازنگری داد ، قید گردیده است .

هزینه ویزا

طبق اطلاعیه مندرج در سایت سفارت هزینه ویزای کوتاه مدت (ملاقات خانوادگی، توریستی ، تجاری) ۶۰ یورو و برای ویزای طولانی مدت
(الحاق به خانواده ، دانشجوئی) ۱۸۰ یورو است.
همچنین، در صورت منفی بودن نتیجه درخواست این مبلغ قابل استرداد نخواهد بود.

رفع ریجکت و اعتراض به رد شدن ویزای بلژیک

رفع ریجکت ویزای بلژیک وجود ندارد و شما تا ۹ پس از ریجکتی مجاز به ارائه درخواست مجدد نمی‌باشید.
۹ ماه بعد، با برطرف کردن نواقص و مشکلات پرونده خود می‌توانید دوباره درخواست ویزای این کشور خود را ارائه کنید.

اعتراض به ریجکت ویزای بلژیک به این صورت است که نامه اعتراضی خود را در قالب ایمیل و یا به صورت پستی به آدرس درج شده در سایت سفارت بلژیک ارسال کنید. تجربیات مشاوران گروه مسافرتی ویزالند نشان می‌دهد که به نامه های ارسال شده توسط پست ترتیب اثر بیشتری داده خواهد شد.
نامه باید به زبان انگلیسی و یا بلژیکی نوشته شود و در متن آن، شما باید به افسران ویزا با اسناد و مدارک اثبات کنید که به اشتباه ریجکت شده اید. ۴۵ روز کاری پس از ارسال نامه، جواب افسران ویزا برای شما ارسال می‌شود.

تعیین وقت سفارت

تمامی خدمات وقت سفارت بلژیک در ایران، به عهده شرکت VFSGlobal می‌باشد.
مدت زمان حضور در دفتر کارگزاری ویزای بلژیک، بین ۴ تا ۶۰ روز پس از ارسال درخواست می‌باشد.
برای دریافت وقت سفارت بلژیک، به آدرس ایمیل معرفی شده، درخواست خود را ارسال کنید.
برای دریافت وقت سفارت فقط به اسکن و یا عکس واضح از پاسپورت خود نیاز دارید.

آدرس سفارت بلژیک:

تهران، خیابان الهیه، خیابان آقابزرگی، کوچه ی شیرین، پلاک4
تلفن تماس: 22248582-021
ساعات کاری سفارت: روزهای یکشنبه تا پنج شنبه از ساعت ۸ صبح تا ۱۲:۳۰ ظهر

برای کسب اطلاعات بیشتر و برای مشاوره ثبت نام ویزای بلژیک می توانید با آژانس مسافرتی آسمان پرستاره پرشیا تماس حاصل نمایید.