قلعه یدیکوله از قلعه های تاریخی در محله فاتح و سمت دریای مرمره شهر استانبول است.زمانی که در دوران امپراطوری روم، شهرسازی رونق پیدا کرده بود،به طور دقیق باید گفت که این قلعه در سال های پایانی قرن چهارم میلادی برای نخستین بار ساخته شد.اما بر اثر حوادث گوناگون، بنای آن بارها و بارها آسیب دیده و مجدد در دوره های مختلف بازسازی شده است.
قلعه با فاصله 5.5 کیلومتر تقریبا برابر با 3.4 مایل جنوب غربی منطقه سلطان احمدبخش جنوب قسطنطنیه را گرفته است.قلعه هفت برج یا یدیکوله نیز در منطقه فاتح امروزی بنا شده
قلعه یدیکوله استانبول به عنوان محل زندگی باب عالی بوده و در ضمن از آن برای نگهداری زندانی ها نیز استفاده می شد.که به همین جهت وحشتناکترین سیاه چال تاریخ شهر استانبول ترکیه نامیده شده.مدتی نیز قلعه بی سکونت مانده و بدون آن که استفاده ای از بنای آن صورت بگیرد، رها شده و بی سامان مانده بود.
اما پایه قلعه مربوط به سال 390 میلادیست.در زمان تئودوسیوس اول هنوز دیوار های شهر کشیده نشده بود و این مکان را به نام دروازه طلایی می شناختند.تئودوس دوم، اولین کسی بود که دستور ساخت این استحکامات را صادر کرد و در دوران بیزانس نیز به آن دروازه ی طلایی گفته می شد.
زمانی که لشکریان از نبردهای خود فاتح بازمی گشتند،با افتخار و صدای شیپورها از طاق عریض برج که به آن دروازه طلایی می گفتند،عبور کرده و در مقابل امپراطوری قرار می گرفتند.زندانیان مشهوری در این قلعه به سر برده و در سیاه چال های آن جان باخته اند.
به ویژه زندانیانی از سفیران کشورهای خارجی که به دلایل مختلف مورد غضب پادشاه عثمانی قرار می گرفتند،در بخش های زیرین قلعه یدیکوله استانبول زندانی شده و به دست فراموش سپرده می گشتند.در فاصله سال های 1574 تا 1595 میلادی،از این برج به عنوان محل وزارت خزانه داری سلطان مراد سوم عثمانی استفاده شد.
اما در سال 1837 میلادی، سرانجام بساط زندانی کردن نگون بخت ها در قلعه برچیده شده و شیرهای کاخ توپکاپی را به اینجا آوردند. پس از آن نیز برای مدتی از قلعه یدیکوله استانبول برای تولید باروت استفاده شده و اتفاقا تولید باروت در اینجا رونق بسیاری پیدا کرده و به پروژه موفقی تبدیل شد. در حال حاضر باید قلعه ی یدیکوله را یک موزه بدانیم که در مواقعی خاص در سال، نمایش ها و جشنواره های مختلفی نیز در آن برگزار می شود.
قلعه یدیکوله استانبول نزدیک به 22 کیلومتر دیوار دارد و چهار برج آن در دوران تئودوسیوس دوم ساخت شد.تئودوسیوس این برج ها را به عنوان استحکامات دفاعی در نظر داشت و زمانی که محمد فاتح روی کار آمد، سه برج دیگر را به آن ها اضافه نمود.
در نهایت قلعه که به آن هفت برج نیز می گویند؛ شامل هفت برج است که به آن ها اسامی برج اسلحه خانه، برج پرچم، برج سلطان احمد سوم، برج سیاه چاله، برج بالایی، برج خزانه و برج عثمان جوان اطلاق می شود.
برای بازدید از قلعه می توانید هر روز از ساعت 9:30 صبح تا 6 بعد از ظهر به اینجا مراجعه نمایید.
برای بازدید از قلعه باید بلیط به قیمت 1.5 یورو خریداری نمایید.البته در صورتی که مایل به همراه بردن دوربین و عکاسی از بنای برج و فضای داخلی آن داشته باشید،باید مبلغی اضافی به اندازه 6 لیر ترکیه پرداخت نمایید.
برای بازدید از قلعه می توانید از اتوبوس، مترو و تاکسی های شهری استفاده کنید.البته لازم است که از جایی به بعد را با پیاده روی بالا رفته و خود را به استحکامات قلعه برسانید.لازم به ذکر است که برای رسیدن به قلعه یدیکوله استانبول میبایست قطار حومه شهر را سوار شویم.برای خرید تور ترکیه و تورهای استانبول، با آژانس مسافرتی آسمان پرستاره پرشیا تماس بگیرید.
پشتیبانی 24 ساعته
دیدگاهتان را بنویسید