آسمان پرستاره پرشیا

آسمان پرستاره پرشیا

شرکت خدمات مسافرتی و جهانگردی

کلیسای چورا استانبول

کلیسای چورا استانبول

کلیسای چورا استانبول

کلیسای چورا استانبول  یکی از جاذبه های گردشگری در شهر استانبول به حساب می آید که بازدید از آن را توصیه می کنیم.به این کلیسا موزه کاریه یا موزه چورا نیز می گویند.این کلیسا از عصر سازه های بیزانس به یادگار مانده است و زمان ساخت آن به نخستین سال های قرن چهارم میلادی باز می گردد. شکل موزاییک کاری های این بنا به راحتی سبک معماری بیزانسی را بازتاب می دهد و برای شناخت و درک آن، نیاز به تأمل زیادی ندارید.

نامگذاری کلیسای چورا

همان طور که احتمالا حدس می زنید، چورا یک واژه یونانی است. چورا در زبان یونانی به معنی حومه شهر بوده و به دلیل موقعیت مکانی این کلیسا در زمان ساخت آن، چنین نامی بر آن گذاشته شده است.

نامگذاری کلیسای چورا

تاریخچه کلیسای چورا استانبول

کلیسای چورا استانبول به منظور برپا کردن یک محل عبادت و زیارتگاه برای مسافران ساخت شد و به همین دلیل مساحتی نسبتا کوچک در قیاس با سایر کلیساها و مراکز مذهبی داشت. در جریان یک زلزله که نزدیک به 100 سال پس از ساخت اولیه ی آن رخ داد، بنای کلیسا تخریب شده و ویرانه ای از آن برجای ماند.

در دوران شکل گیری شهر استانبول، بنای کلیسای چورا استانبول مورد مرمت هایی ابتدایی قرار گرفت.اما در قرن 11ام میلادی بازسازی کامل این بنا به وسیله ماریا دوکاینا انجام پذیرفت.در این زمان دوباره نام کلیسای چورا بر آن  نهاده شد.

زلزله دیگری در قرن 12ام میلادی در استانبول رخ داده و مجدد صدمات تازه ای بر بنای کلیسای چورا استانبول  وارد ساخت.در این زمان نیز ایزاک کومننوس، فرماندار استانبول در قرن 12ام میلادی، به فریاد پیکره آسیب دیده چورا رسید.پس از آن نیز چند مرحله آسیب های متفاوت بر اثر حوادث گوناگون بر این کلیسا وارد آمد که هر یک در ادوار مختلف مرمت و بازسازی شدند.

اگر بخواهیم اصلی ترین و نزدیک ترین بازسازی به عصر حاضر درباره کلیسای چورا استانبول را عنوان سازیم،باید به بازسازی صورت گرفته در قرن 14ام میلادی اشاره کنیم.در این بازسازی موزاییک های آبرنگی به بخش داخلی کلیسا اضافه شده و رنگ و لعاب جدیدی به آن بخشیدند.

با روی کار آمدن عثمانی ها، این بنا نیز مانند سایر بناهای غیراسلامی تبدیل به مسجد شد.عثمانی ها موزاییک های نقاشی شده را با گچ پوشانده و متاسفانه بخشی از تاریخ هنری این بنا را از بین بردند.اضافه کردن یک مناره و محراب مسجد نیز در همین دوران صورت گرفت.

تاریخچه کلیسای چورا

اما پس از افول عثمانی ها در ترکیه، سازمان میراث فرهنگی به کمک بخشی از باستان شناسان و تکنسین های مرمت آثار باستانی که در هنر و معماری دوران بیزانس تخصص داشتند، کار بازسازی کلیسا را به دست گرفتند.آن ها گچ کاری های پوشاننده موزاییک های بنا را پاک کرده و ساختار چورا را به اصل آن نزدیک نمودند.

در سال 1958میلادی، این کلیسا به اصل خود بازگشته و به عنوان یک سازه تاریخی مورد توجه قرار گرفت.البته آخرین بازسازی آن نیز به سال 2013 میلادی بازمی گردد که باید گفت همچنان بخش هایی از آن ادامه دارند.

معماری کلیسای چورا استانبول

کلیسای چورا استانبول دارای 6 گنبد است که 2 تای آن ها در هشتی قرار داشته و 1 گنبد نیز در کلیسای کوچک واقع گشته است.3 گنبد نیز در بخش اصلی کلیسا قرار دارند.کلیسای چورا را باید به سه قسمت اصلی سرسرای اصلی یا اسونارتکس،کلیسای اصلی یا ضریح و کلیسای کوچک یا پارسسلیونز تقسیم بندی کرد.

با ورود به هشتی داخلی کلیسای چورا استانبول با دری روبرو می شوید که از طریق آن به بخش کلیسای اصلی وارد خواهید شد.در اینجا می توانید نقاشی های آبرنگی از حضرت مسیح (ع) و مریم مقدس را در حالی که نوزادش را در آغوش گرفته است، مشاهده نمود.

در کلیسای کوچک و فرعی چورا نیز گنبدی بزرگ دیده می شود و چند آرامگاه نیز در محوطه آن قرار دارند.نقاشی های موزاییکی و آبرنگی کلیسای کوچک شامل تصویر مریم مقدس، روز رستاخیز، حضرت مسیح (ع) در دوران طفولیت، حضرت موسی و فرشته ها و غیره هستند.

معماری کلیسای چورا در استانبول

وقتی مقابل درب محوطه اصلی کلیسا بایستید، نقش موزاییک کاری با تصویر تئودور در حالی که شمایلی از حضرت مسیح (ع) را پیشکش می نماید، بسیار دیدنی است.در بخش سرسرای کلیسا، به درب های هشتی شکل می رسیم و گنبد بزرگ آن با قطر 7.7 متری فوق العاده می نماید.

لازم به ذکر است که چند سرسرای دیگر از جهات مختلف به این سرسرای اصلی منتهی می شوند.نقاشی های آبرنگی کلیسای چورا با موضوعاتی از جمله رویای یوسف و سفر، نام نویسی برای مالیات، میلاد مسیح،سفر مغ ها، بازجویی پادشاه هرود، سفر به مصر و غیره فوق العاده دیدنی هستند.

زمان بازدید کلیسای چورا استانبول

برای بازدید از کلیسای چورا استانبول می توانید هر روز به جز روزهای چهارشنبه از ساعت 9:30 صبح الی 21 شب به محل آن مراجعه نمایید.

آدرس کلیسای چورا در استانبول

این کلیسا در محله سلطان احمد، خیابان درویسالی شهر استانبول در خیابان کاریه کامی قرار گرفته است.

آدرس کلیسای چورا در استانبول

دسترسی کلیسای چورا استانبول

برای دسترسی به کلیسای چورا استانبول کافی است که خود را به محله سلطان احمد در استانبول برسانید. به همین دلیل استفاده از اتوبوس، مترو یا تاکسی برای شما راحت خواهد بود.

هزینه بازدید کلیسای چورا استانبول

برای بازدید از کلیسای چورا استانبول باید مبلغ 6 دلار بپردازید. برای بازدید از کلیسای چورا در استانبول، می توانید با خرید تور ترکیه از آژانس مسافرتی آسمان پرستاره پرشیا،سفری رویایی را در این شهر آسیایی – اروپایی تجربه سازید.

رزروبلیط ارزان استانبول و آنتالیا از اپ آسمان پر ستاره پرشیا
دیدنی های ترکیه
هتل های ترکیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اطلاعات و مکان

برچسب ها

شبکه های اجتماعی ما

تماس با آژانس

02122887100

پشتیبانی 24 ساعته