آسمان پرستاره پرشیا

آسمان پرستاره پرشیا

شرکت خدمات مسافرتی و جهانگردی

فیلترها

مدت سفر

نوع سفر

بودجه سفر (تومان)


ایرلاین

برچسب ها

شبکه های اجتماعی ما

تماس با آژانس

02122887100

پشتیبانی 24 ساعته

تور تبریز


تور تبریز زمینی

980.000 تومان

تور تبریز زمینی

1

2 شب و 3 روز

1398-09-05

تور تبریز کندوان زمینی

980.000 تومان

تور تبریز کندوان زمینی

1

3 شب و 4 روز

1398-07-02

تور تبریز هوایی

1.675.000 تومان

تور تبریز هوایی

1

3 شب و 4 روز

1398-09-05

تور تبریز

تور تبریز

تبریز یکی از قدیمی ترین شهرهای ایران است . آثار تاریخی بسیاری از حفاری هایی که در این منطقه انجام شد به دست آمده است. قدیمی ترین آثار تاریخی کشف شده که نشانی از تبریز دارد، مربوط به کتیبه سارگن دوم یکی از پادشاهان آشوری است، قدمت این کتیبه به سال های 722 تا 750 قبل از میلاد مسیح باز می گردد.

در زمان حمله مغول به ایران، تبریز چند بار به محاصره درآمد، اما با مقاومت مردم و سیاست حکام این ناحیه، آنها از حمله مغول ها در امان ماندند و تنها مجبور به پرداخت غرامت شدند. در عصر قاجار، تبریز اهمیت زیادی داشت و مقر فرمانروایی ولیعهدان این سلسله بود. به علاوه، قرارگرفتن این شهر در مسیر ایران و اروپا باعث شکوفایی هرچه بیشتر این شهر شد. امروزه تبریز یکی از شهرهای مهم کشورمان است.

تور تبریز

تاریخچه تور تبریز

در زمان فتح آذربایجان به دست اعراب در سال ۲۲ هجری، آن ‌گونه که در کتاب فتوح‌ البلدان بلاذری آمده، توجه سپاه اعراب بیش ‌تر متوجه شهر اردبیل بوده و حتی نامی از تبریز در فهرست شهرهایی که مرزبان پارسی از آن‌ ها سربازگیری کرده بود، نیامده‌ است. چنین پیدا است که تبریز همان ‌گونه که «فاستوس بیزانسی» اشاره کرده، در سدهٔ چهارم میلادی ویران شده بود و در زمان حملهٔ اعراب، قریه ‌ای کوچک بیش نبوده ‌است.

پس از فتح آذربایجان، گروهی از اعراب در آذربایجان ساکن شدند.

در زمان خلافت منصور عباسی (۱۵۸–۱۳۶) و در حدود سال ۱۳۷ هجری، مردی به نام «رَوّاد» از قبیلهٔ «اَزْد» از قبایل مشهور یمن در تبریز مسکن گزید و پسران او اقدام به ساخت نخستین دیوار شهر کردند. به گفتهٔ یاقوت حموی، تبریز قریه‌ ای بود تا آن‌ که رواد ازدی در زمان متوکل عباسی به آن درآمد. پس از رواد، پسرش «وجنا» با برادرانش در آن‌جا قصرها ساختند و گرد شهر دیوار کشیدند. سپس مردم به آن شهر درآمدند.

نویسندگانی مانند ابن خرداذبه، احمدبن یحیی بلاذری و طبری، تبریز را در بین شهرهای کوچک آذربایجان نام برده ‌اند. درحالی که مطهر بن طاهر مقدسی شهر را تحسین کرده و هم‌عصر او ابن حوقل (حدود ۳۶۷ هجری) تبریز را آبادتر از اغلب شهرهای کوچک آذربایجان می‌ شمارد.

تبریز از نیمهٔ نخست سدهٔ سوم هجری روبه گسترش نهاد و اهمیت آن در منطقهٔ آذربایجان به اندازه ‌ای بود که متوکل عباسی پس از زمین ‌لرزهٔ سخت و ویرانگر تبریز در سال ۲۴۴ هجری، بی‌ درنگ فرمان بازسازی شهر را صادر نمود.. این شهر که در دورهٔ فرمانروایی «ابومنصور وهسودان روادی» روبه گسترش و آبادانی نهاده بود، در اثر زمین‌ لرزهٔ سال ۴۳۴ هجری مجدداً به ‌شدت آسیب دید. به طوری که ناصرخسرو که در ۴۳۸ هجری از این شهر دیدن کرده، مساحت تبریز را ۱۴۰۰ در ۱۴۰۰ گام بیان کرده که بر این اساس به نظر نمی ‌رسد مساحت شهر متجاوز از یک کیلومتر مربع بوده باشد.

اعضای خاندان روادیان تا ۴۴۶ هجری با چند وقفه، حاکمان تبریز بوده ‌اند. در این سال طغرل سلجوقی، وهسودان روادی را خراج‌ گزار خود کرد و به گفتهٔ ابن اثیر، طغرل در سال ۴۵۰ هجری «مملان بن وهسودان» را به حکمرانی آذربایجان گماشت. الب ارسلان (جانشین طغرل) در ۴۶۳ حملان را از حکومت آذربایجان برکنار نمود و نزدیک به چهارصد سال فرمانروایی خاندان روادی را در این سرزمین پایان داد.

در نوشته‌ های تاریخی از دوران سلجوقی، اشاره‌ های زیادی به تبریز یافت نمی ‌شود. در راحة الصدور آمده که طغرل جشن ازدواج خود را با دختر خلیفه در نزدیکی این شهر برپا ساخت. بعد از وفات سلطان محمود غزنوی (به سال ۵۲۵ هجری) بین داود پسر سلطان محمود و مسعود برادر وی تنشی جهت تصاحب تبریز پیش آمد که در این میان داود پیروز شد و تبریز را مقر حکومت خود ساخت. آن‌ چنان‌ که از شواهد تاریخی برمی‌آ ید از زمان قزل ارسلان (۵۸۷–۵۸۲ هجری) به بعد تبریز برای همیشه پایتخت آذربایجان گردید. در ابتدای سدهٔ هفتم هجری مغولان دوبار به تبریز حمله بردند؛ ولی با دریافت غرامت بازگشتند. در سال ۶۲۷ هجری مغول‌ها در نهایت بر تمام آذربایجان و به ویژه تبریز دست یافتن

تاریخچه تور تبریز

در دوران ایلخانان تبریز به اوج شکوفایی خود رسید. ابقا خان دومین پادشاه از سلسله ایلخانان تبریز پایتخت قلمرو این سلسله برگزید و حکمرانی خود را بر قلمرویی از نیل تا آسیای مرکزی در این شهر ادامه داد.

در زمان حکمرانی غازان خان اصلاحات غازانی از این شهر شروع شد و بناهای متعددی از جمله بنای دو شهر اقماری و نمونه شنب غازان و ربع رشیدی در این دوران انجام شد. مارکو پولو جهانگرد ونیزی که در سال ۱۲۷۵ میلادی از این شهر عبور نمود دربارهٔ شکوفایی این شهر در آن دوران نوشته ‌است: … شهری بسیار بزرگ که با باغ‌ های زیبا و دل‌ انگیز محصور شده‌است. موقعیت قرار گرفتن این شهر بسیار عالی است بطوریکه کالاها از همه نقاط به این شهر آورده می ‌شوند. بازرگانان لاتین و بویژه ژنوی ‌ها به این شهر می ‌روند تا کالاهایی که از سایر نقاط به این شهر آورده شده‌ اند را خریداری نمایند.

دوران شکوه تبریز در سلسله‌های تیموریان، قراقویونلوها و اوایل سلسلهٔ صفویه ادامه یافت. به سال ۱۵۰۰ میلادی (۹۰۶ هجری) شاه اسماعیل تبریز را به تصرف خود درآورد و نخستین پایتخت ایران جدید در دورهٔ صفویه را در این شهر بنیان گذارد.

در این زمان حدود دوسوم جمعیت ۳۰۰–۲۰۰ هزار نفری تبریز سنی‌ مذهب بودند و به‌ زودی سیاست‌ های سختی جهت تحمیل مذهب شیعه بر سنیان اعمال گردید. نزدیکی این شهر به مرز ایران و عثمانی موجب شد که تبریز در برابر تهدیدهای این حکومت آسیب ‌پذیر شود؛ به طوری که چندین ‌بار به تصرف عثمانیان درآمد تا این که شاه طهماسب صفوی در سال ۱۵۱۴ میلادی (۹۲۰ هجری) پایتخت را از تبریز به قزوین منتقل نمود. در اواخر دوران صفویان این شهر دچار خسارات فراوانی شد.

تبریز

در زلزله مهیبی در ۱۷۲۱ میلادی هشتاد هزار تن از ساکنان این شهر کشته شدند. در اشغال مجدد شهر توسط عثمانی‌ها ما بین سال‌های ۱۷۲۴–۱۷۲۵ میلادی حدود دویست هزار تن از مردم این شهر بدست قوای عثمانی کشته‌ شدند. در سال ۱۷۸۰ زلزله مهیب دیگری دویست هزار نفر دیگر از مردمان این شهر را کشت. این بلایای متعدد باعث شدند تا در اواخر قرن هیجدهم میلادی تبریز با جمعیتی سی‌ هزار نفری به شهر ارواح مبدل شود. در این سال‌ها هر قسمتی از شهر توسط خانواده ‌ای اداره می ‌شد. با آغاز دوران قاجار این شهر دوباره مورد توجه قرار گرفت. تبریز در دورهٔ قاجاریان به عنوان ولی‌عهدنشین این سلسله انتحاب شد. با آغاز جنگ‌ های ایران و روسیه در این دوران، تبریز یکی از اهداف قوای روس به شمار می ‌رفت. روس‌ها سرانجام در سال ۱۸۲۶ میلادی تبریز را به تصرف خود درآوردند.

با امضای توافقنامه صلح بین ایران و روس این شهر دوباره به دست نیروهای ایرانی افتاد. در آرامش پس صلح عباس میرزا، ولیعهد وقت و والی آذربایجان، شروع به اصلاحات گسترده و مدرن سازی در شهر نمود. او نقشه جدیدی از شهر تهیه کرد و به بازسازی تبریز پرداخت. عباس میرزا سیستم پستی و سیستم مالیاتی نوینی را در این شهر بنیان نهاد و همچنین مدرنسازی نظامی ارتش ایران و صنایع مرتبط با آن در این شهر آغاز شدند.

موقعیت جغرافیایی تور تبریز

جمعیت تبریز در سال ۱۳۹۰ خورشیدی بالغ بر ۱٬۴۹۴٬۹۹۸ نفر بوده که این رقم با احتساب جمعیت ساکن در حومهٔ شهر به حدود ۱٬۸ میلیون نفر می ‌رسد. اکثریت ساکنان تبریز آذربایجانی می ‌باشند و زبان محاوره در بین مردمان تبریز زبان ترکی آذربایجانی با لهجهٔ تبریزی است. برخی اسناد و شواهد تاریخی نشان می ‌دهد که تا سده یازدهم هجری زبان آذری، شاخه ‌ای از زبانی ایرانی، در این شهر تکلم می ‌شده‌ است. تبریز در غرب استان آذربایجان شرقی و در منتهی ‌الیه مشرق و جنوب شرق جلگهٔ تبریز قرار گرفته ‌است.

این شهر از سمت شمال به کوه‌ های پکه ‌چین و عون بن علی، از سمت شمال ‌شرق به کوه‌ های باباباغی و گوزنی، از سمت شرق به گردنهٔ پایان و از سمت جنوب به دامنه‌ های کوه سهند محدود شده‌ است. آب و هوای تبریز در زمستان‌ ها بسیار سرد و در تابستان‌ ها خشک و گرم است. تبریز در طول تاریخ خود با فراز و فرودهای فراوانی روبرو بوده است. تاریخ این شهر اشغال توسط بیگانگان و حوادث مهلک طبیعی از جمله زمین ‌لرزه‌ های مهلک را تجربه کرده ‌است.

با این‌ حال این شهر به سبب موقعیت مناسب خود و سخت‌ کوشی ساکنان آن همواره موقعیت خود را بازیافته بطوری که در دوران مختلف تاریخی همواره از مراکز مهم اقتصادی و سیاسی منطقه بوده ‌است. این شهر در طول تاریخ بارها ویران و تجدیدبنا شده‌است. سنگ بنای فعلی تبریز به دوران اشکانی و ساسانی برمی ‌گردد. تبریز در طول حکومت ۴۰۰ سالهٔ خاندان «رَوّادی» و اسکان قبیلهٔ عرب «اَزْد» به شکوفایی رسید. در دوران بعد تبریز یکی از طویل المدت ‌ترین پایتخت ‌های ایران بوده‌ است.

موقعیت جغرافیایی تور تبریز

این شهر پایتخت سیاسی ایران در زمان خوارزمشاهیان، ایلخانان، چوپانیان، جلایریان، اتابکان، قراقویونلوها، آق‌قویونلوها، صفویان و ولیعهدنشین ایران در دوران قاجاریان بود. اوج شکوفایی تبریز مربوط به دورهٔ ایلخانان است که در این زمان، پایتخت قلمرویی پهناور از نیل تا آسیای مرکزی بود. تبریز در سال ۱۵۰۰ میلادی و در زمان پایتختی صفویان به‌عنوان پنجمین شهر بزرگ جهان شناخته می‌ شده‌ است. پس از ناملایمات فراوان بر اثر جنگ و حوادث طبیعی این شهر مجددا در دوران قاجار به شکوفایی رسید بطوریکه در این دوران مهم‌ترین و پیشروترین شهر ایران شناخته ‌می‌ شد.

در دوران معاصر نیز تبریز یکی از مراکز مهم اقتصادی و صنعتی در سطح کشور ایران محسوب می‌ شود. همچنین تبریز در دو سدهٔ اخیر مبدأ بسیاری از تحولات اجتماعی، فرهنگی و صنعتی در کشور بوده‌است، به طوری که این شهر آغازگر انقلاب مشروطه پس از تثبیت مجدد استبداد بود و نقشی کلیدی در تحولاتی بعدی کشور ایران همچون انقلاب ایران در سال ۱۳۵۷ و مدرنیزه ‌کردن کشور داشته‌ است.

بهترین زمان سفر به تور تبریز

شهر تبریز در بهار هم مسافران زیادی دارد گردشگران از سراسر ایران و جهان بخصوص در سال ۲۰۱۸ که شهر گردشگری ایران بود بسیار به این شهر سفر کردند باغ ائل گلی و طبیعت اطراف تبریز ، شکوفه های بهاری در رنگهای متنوع وبوی خوش گلها و زیبایی بصری لاله هایی در نوروز که توسط شهرداری این شهر در پارکها کاشته می شود بسیار لذت بخش است .حتما در این فصل سری به منطقه جنگلی ارسباران بزنید جنگلهای زیبا و بی نظیری که آب و هوای خیلی مطبوع گردشگران زیادی را به سمت خود می کشد .

شهر تبریز در تابستان بسیار خنک و دلپذیر است که این خنکی خوشایند تا پاییز ادامه دارد . طبق آمار‌های هواشناسی، به نظر می‌رسد دراکثر اوقات، دمای هوای تبریز در تابستان گرم ولی همچنان مطبوع است چون هرگز مانند شهرهای مرکزی ایران دمای تبریز در تابستان طاقت فرسا نمی‌شود، حتی در وسط مرداد ماه. دستکم بیشتر تابستان‌های تبریز چنین هستند. از اواخر خرداد تا اواخر مهر، تبریز هوای واقعا دلچسبی دارد که باید نفس کشیدن در آن را تجربه کنید.بهترین زمان برای سفر به تبریز از نظر سرزندگی اجتماعی هم تابستان است. چون سرزنده‌ترین تبریز را در ماه‌های گرم سال می‌توانید ببینید.از آنجا که در فصل تابستان مسافران زیادی به این شهر می شوند با مردم مهمان نواز و خونگرم شهر تبریز بیشتر آشنا می شوند . علاوه بر خود تبریز در فصل تابستان ، روستاهای اطراف شهر تبریز هم بی نصیب از مسافران و گردشگران نبوده و آب و هوای مطلوب این روستاها هر سال بیشتر جذب مسافر می کنند . چون در این موقع از سال، تبریز هم در قیاس با شهرهای شمال کشور، آب‌و‌هوای بسیار مطبوع‌تر و خنک‌تری دارد و شرجی نیست، و هم یک جشنواره گردشگری تحت عنوان جشنواره تابستانه تبریز با تجربه‌ای بالغ بر نیم‌قرن در تابستان تبریز برگزار می‌شود که هیچ کس نباید آن را از دست بدهد. جشنواره تابستانه تبریز چهره‌ی شهر را واقعا توریستی و جذاب می‌کند و خواهید دید همه جا و در هر محله‌ای، یک گردهمایی و رخدادی جمعی برای خوشامد گردشگران برپا کرده‌اند.

بهترین زمان سفر به تور تبریز

شهر تبریز در پاییز بسیار رنگین و زیباست . پارکهای جنگلی تبریز در این فصل مانند نقاشی زیبا با رنگهای گرم نارنجی و زرد و قرمز بسیار چشم نواز هشتند و برای گردشگران بسیار دلنشین و جذاب هستند . از دیگر جاهای تبریز می توان به پارک مشروطه تبریز ، پارک مینیاتوری و پارک صائب تبریزی اشاره کرد که دیدنشان در فصل پاییز لطف خاصی دارد و بسیار زیباست .

فرهنگ و عقاید مردم تور تبریز

نوع پوشش مردم آذری

قومیت مردم ساکن در تبریز شامل ۹۶٫۵٪ ترک (آذری)، ۲٫۹٪ فارسی ‌زبان و ۰٫۶٪ از سایر قومیت ‌ها می ‌باشد. همچنین مطالعهٔ مقایسه ‌ای در مورد ساختار ژنتیکی ۳۵۲ ایرانی نشان داده که آذری‌های ایرانی و احتمالاً اهالی تبریز، قرابت ژنتیکی نزدیکی با مردم گرجستان دارند.

بر پایه سفرنامه ‌ها و تاریخ نوشته ‌های جهانگردان و تاریخ نگارانی که از تبریز گذر کرده‌ اند در گذشته قومیت‌های مختلفی در شهر تبریز سکونت داشته ‌اند. برای مثال بنا به گفتهٔ جهانگردان ونیزی که در حوالی دوره آق‌قویونلو از تبریز دیدن کرده ‌اند: «ایرانیان، ترکمانان، عشایر هواخواه صفویه و ارامنه» ساکنان تبریز را تشکیل می‌ دادند. آنتوریو تنرئیرو (جهان‌گرد پرتغالی) در سال ۱۵۲۵ میلادی (همزمان با حکومت شاه طهماسب صفوی) در مورد مردم تبریز می‌ نویسد:

«در این شهر فارسی ‌زبانان و عده ‌ای از ترکمانان زندگی می ‌کنند که همگی سفید پوست بوده و ظاهر و شکلی زیبا دارند».

نوع پوشش مردم آذری

مذهب در تور تبریز

بیشینهٔ مردم تبریز مسلمان و پیرو مذهب شیعهٔ دوازده‌ امامی هستند. هرچند کمینه‌ ای از مسیحیان ارمنی با ۱٬۰۹۷ نفر و آشوری با ۵۰۳ نفر، زرتشتی با ۲۶ نفر، سایر مسیحیان با ۱۷ نفر و کلیمی با ۵ نفر جمعیت نیز در این شهر سکونت دارند. شاه اسماعیل یکم هنگام تاجگذاری در شهر تبریز به سال ۱۵۰۱ میلادی، علی‌ رغم آن‌ که در آن زمان اکثریت ساکنان شهر سنی ‌مذهب بودند، مذهب شیعهٔ دوازده ‌امامی را مذهب رسمی ایران اعلام کرد.

تبریز شمار زیادی از پیروان اهل حق را در خود جای داده‌ است. البته بنا به یک رسم نانوشته، هیچ ‌گاه از این جماعت آمار گرفته نمی‌ شود؛ ولی هر مسافری می‌ تواند مردان آن‌ها را به راحتی از طریق سبیل بلندشان در بیرون تشخیص دهد. با توجه به این‌ که تبریز محل اعدام سید علی‌محمد باب (ژوئیهٔ ۱۸۵۰) بوده، احتمال دارد تعدادی بهایی هم در شهر ساکن باشند.

پیش‌تر جمعیت کوچکی از کلیمیان هم در شهر ساکن بودند. بعد از آنکه «هولاکوخان» در سال ۱۲۸۵ سلسله خود را تأسیس کرد بسیاری از یهودیان به این شهر مهاجرت کردند.به دلیل تبعیضات و تعدیات فراوان جمعیت کلیمیان تبریز در دوران صفوی پراکنده شدند. هر چند در قرن ۱۹ به حضور پررنگ ایشان در عرصه فرش اشاره شده است.امروزه همهٔ آنها به تهران مهاجرت کرده ‌اند.

مقبرةالشعرای تبریز؛ آرامگاه بیش از ۴۰۰ شاعر، عارف و نام‌آور ایرانی. اسدی طوسی نخستین و محمدحسین شهریار واپسین آرمیده در این آرامگاه است. از دیرباز قرار گرفتن شهر تبریز در منتهی‌الیه مسیر تجارت ایرانیان به غرب و واقع شدن در مسیر جاده ابریشم علاوه بر رونق تجارت باعث رونق فرهنگ و هنر در این شهر شده ‌است.

ایجاد مدارسی همچون ربع رشیدی نیز به این رونق افزوده است. در دوران معاصر تأسیس مدرسه مموریال در اواخر قرن نوزدهم و بعدها ایجاد دانشگاه تبریز و همچنین وجود جریان‌های روشنفکر در این شهر به رونق تبادلات فرهنگی این شهر افزود. این شهر همچنین خاستگاه یکی از مکتب‌های نگارگری ایران می‌ باشد که با نام همین شهر، «مکتب تبریز»، شناخته می ‌شود که در دوران ایلخانان، جلایریان، ترکمانان قراقویونلو و آق‌قویونلو و صفویان شکل گرفته ‌است.

یلدا در تور تبریز

یلدا یا شب چله طولانی ترین شب سال محسوب می شود و مراسم آن اغلب نوعی شب نشینی فامیلی و دوستانه است. در این شب نشینی انواع خوراکی های زمستانی یعنی خشکبار و شیرینی خورده می شود. خوردن میوه های بهاره و تابستانی که به ترفندهای مختلف تا اولین شب زمستان نگهداری شده اند، به نوعی اصرار بر وجود بهار و تابستان گرم و پر برکت است. پختن برنج سفید نیز در شب چله ی بزرگ یا یلدا نوعی جادوی سفید برای سفید روزی و نیکبختی در زمستان سیاه و سرد به شمار می رود.

بیشترین مراسم زمستانی به چله کوچک مربوط می شود که سخت ترین و سردترین روزهای زمستان را در بر می گیرد. در بیشتر روستاها و گاه مناطق شهری آذربایجان شرقی، آیین های مشترکی در این خصوص وجود دارد. بر افروختن آتش بر پشت بام ها و گاه تیراندازی یا سر و صدا کردن ، معمول ترین و رایج ترین آداب مربوط به چله کوچک است. گمان بر این است که با افروختن آتش و سر و صدا، پیرزن سرما یا «قاری نَـنـَه» ترسیده و فرار می کند.

یلدا در تور تبریز

فرهنگ عامه مردم تور تبریز

مردم آذربایجان که تبریز بخشی از آن است مردمی اصیل هستند. آنها در دوستی ثابت قدم، در برابر مشکلات شجاع و مقاوم ، و به غیرت شهره اند. از جمله خصلت های این مردم مهمان نوازی، سلحشوری، آزادمنشی، راستگویی، مرزداری و پایبندی به اعتقادات مذهبی است.

یکتاپرستی و ایمان به پروردگار در اعماق دل و روح مردم این سامان ریشه دارد و احساسات وطن دوستی آنان در تمام ادوار تاریخ ضرب المثل بوده است. قیام های مکرر اهالی تبریز در هنگام جنگ های عثمانی و دولت استبدادی روسیه تزاری سرشار از فداکاری ها و جانبازی های شگفت انگیزی است که در تاریخ ، جاودان خواهد ماند.

«حسینقلی کاتبی» در کتاب « آذربایجان و وحدت ملی» می نویسد:« طرز معاشرت، برخورد اجتماعی، تعارفات، طرز برگزاری جشن های ملی و مذهبی مثل مراسم نوروز و چهارشنبه سوری و سیزده به در ، عید غدیرخم ، میلاد مولی علی (ع) ، رسوم مهمانی و عروسی، تعزیه و عزاداری و غیره در تمامی سرزمین ایران یکسان اجرا می شود. از دیگر ویژگی های ایرانی در اخلاق ملی مثل مهمان نوازی، ادب و احترام و خوش سلوکی و حسن معاشرت در میان عموم ایرانیان از خراسانی و آذربایجانی و کرمانی و کرد و بلوچ یکسان است».

خانه تکانی

خانه‌ تکانی، از آداب قدیمی و رسومات کهنِ مردم آذربایجان ‌شرقی است. تبریزی‌ ها هرساله در موسم عید نوروز برای تمیزی خانه‌ و کاشانه آستین بالا می ‌زنند و همه جا را تمیز می ‌کنند و در این بین برطرف‌ کردن کدورت‌ های باطن هم غافل نیستند و مراسمات آشتی‌ کنان بسیاری هم در این شهر برپا می ‌شود. مراسم سمنو‌پزان زنان تبریزی که با وضو انجام می ‌شود و یک فعالیت عبادتی است و بسیار هم اهمیت دارد، بخش دیگری از رسم خانه‌ تکانی در تبریز است. از جمله نماد‌های مهم این آیین، آب و سبزه هستند.

خانه تکانی

بایرام پایی

بایرام پایی به نوعی معکوس آیین «مادرزن سلام» در فرهنگ فارس‌ ها است. به عبارتی تبریک عید مادر به دختران شوهر کرده ‌اش هست که بیشتر مرسوم است که به تازه عروس‌ ها تبریک می ‌گویند و عیدی می ‌دهند و این قبیل دید و بازدید‌ها و محبت‌ های شیرین مادر و دختری را به جا می‌ آورند. غذا می‌پزند، برای عروس می ‌فرستند و عمو‌ها و دایی‌ ها به نوعی پشتیبانی‌ شان را با فرستادن هدیه‌ از تازه عروس نشان می‌ دهند.

مادران هم با طبخ غذاهایی مانند پلو و مرغ، کوکوسبزی، قیمه نثار و قیمه سیب ‌زمینی و ماهی‌ دودی آب‌ پز مناسب تعداد اعضای خانواده به همراه هدایایی مانند چادرگل‌ گلی و پارچه ‌های رومبلی، در مجموعه‌ های مسی بایرام پایی آن‌ها را به خانه عروس می ‌فرستند.

بایرام پایی

چهارشنبه سوری در تور تبریز

در تبریز برای شب آخرین چهارشنبه سال، چهار آتش می ‌فروزند و از رویش می ‌پرند. چرا که عدد چهار برایشان اهمیت فراونی دارد و ریشه طبیعت جاودان و چهارفصل از نگاه باستانی و ایرانی در این منطقه است. گفتنی است مردم روستایی تبریز به آخرین چهارشنبه سال، چرشنبه خاتون هم می ‌گویند.

چهارشنبه سوری

آیین عزاداری در ماه محرم

آذربایجان‌شرقی به خصوص شهر تبریز از جمله مناطقی است که در دهه اول ماه محرم، سراسر غم و حزن می ‌شود. مردم تبریز با عزاداری و توجه ویژه به روح اتفاق تاریخی عاشورا عشق و همراهی خود را نثار سید و سالار شهیدان می ‌کنند. شاه‌ حسین‌ گویان شکلی از مراسم مذهبی است که در ماه محرم در اکثر نقاط استان و به طور گسترده در خود کلانشهر تبریز برپا می ‌شود. این مراسم، چند روز مانده به محرم آغاز می‌ شود و تا دهمین روزش یعنی تا خود عاشورا، و تا ظهر عاشورا دوام دارد. در زبان ترکی، به این مراسم «شاخ‌ سی» گفته می‌ شود که متخصر شده‌ ی عبارت «شاه‌حسین» است.

قاباخلاما، آیین ماه مبارک رمضان در تور تبریز

قاباخلاما به زبان ترکی یعنی پیشواز کسی یا چیزی رفتن. مردم آذربایجان‌ شرقی روز پیش از رویت ماه مبارک رمضان، شروع به روزه‌ داری می‌کنند و به این کار پسنیدیده «قاباخلاما» می ‌گویند. یعنی اینکه به پیشواز و استقبال از ماه مبارک رمضان می ‌روند تا هرچه بیشتر از برکات این ماه عزیز بهره ‌مند شوند.

قاباخلاما

کشتی محلی آشیرها

کشتی‌ باستانی و کشتی‌محلی تبریزی‌ها و آذری‌ها خودش یک آیین محلی و بومی است و بخشی از آداب و رسوم این مردم. درواقع این قبیل بازی‌ها، صرفا یک ورزش یا بازی نیستند بلکه حقیقت زندگی را بازتاب می ‌دهند آن هم به شکلی سمبلیک. کشتی گیر‌ها با نرمش‌های قدرت‌نمایانه، که همراه است با صدای ساز و دهل کشتی را شروع می‌ کنند و پس از نرمش و گرم شدن، داوران که از پیشکسوتان هستند کمربند‌های کشتی ‌گیرها را آزمایش می‌ کنند تا محکم بسته شده باشد. برنده ورزشکاری است که بتواند کمر حریف دیگری را گرفته و او را بلند کند و به زمین بکوباند. کمی خشن است اما دیدنش واقعا جالب توجه است.

رقص آذری

رقص آذری مختص تبریز نیست اما بخش جدایی نا پذیر فرهنگ تبریز را تشکیل می‌ دهد. رقصی با فلسفه زیبا که برای هرفعالیتی، منحصر به فرد و ویژه طراحی شده است. گفته می ‌شود رقص آذری پرتحرک‌ترین رقص جهان است. رقص لزگی، رقص جیرانی، رقص یاللی، رقص شاخسی، رقص ساری گلین، رقص آواری، رقص عنابی، رقص آبایی و … تنها بخشی از انوع رقص آذری است.

زبان و گویش در تور تبریز

زبان امروزی ساکنان استان آذربایجان شرقی، ترکی آذربایجانی می‌ باشد که در نقاط مختلف آن با لهجه‌ های گوناگون تلکم می ‌شود. زبان نوشتار و رسمی آذربایجان در بیشتر دوره‌های تاریخی آن، زبان آذری بوده‌ است. اکثریت قریب به اتفاق نوشت ه‌ها و آثار مردم این منطقه نیز در دوره‌های مختلف به فارسی و آذری بوده است.

پیش از ورود زبان ترکی به منطقه، زبان گفتاری مردم این منطقه یکی از شاخه ‌های زبان مادی بود. زبان مادی مردم منطقه آذربایجان (ماد کوچک) در دوره حکومت ترک ‌زبانان توسط ایل ‌های ترک که به منطقه آمده بودند، تاتی نامیده شد.امروزه تمرکز اصلی مناطقی که زبان تاتی در آن‌ها به‌جا مانده استان‌ های قزوین، زنجان، مرکزی و اردبیل است.زبان ایرانی باقیمانده در شبه‌جزیره آبشوران در جمهوری آذربایجان نیز که اصطلاحاً تاتی نامیده شده با زبان مادی آذربایجان تفاوت دارد و یکی از گویش‌ های زبان فارسی است.

تغییر زبان گفتاری از تاتی به ترکی آذربایجانی از زمان تسلط سلجوقیان آغاز شد و در دوره سلطنت ترکمن‌ها و آغاز عصر صفویان بیشتر شهرها و روستاها را شامل شد. زبان ترکی آذربایجانی از شاخهٔ اغوز زبان‌های ترک‌ تبار از گروه زبان‌های آلتایی است. خاستگاه زبان‌های ترکی، استپ‌های جنوب سیبری بوده‌ است و گویندگان اصلی آن را ترک تباران تشکیل می‌ دهند.

به شهادت پیران قدیم منطقهٔ آذربایجان تا صد سال پیش (دههٔ ۱۹۰۰) گویش‌ های آذری ایرانی هنوز در بسیاری از روستاهای دورافتادهٔ آذربایجان رواج داشت که طی سدهٔ نوزدهم رفته ‌رفته با گسترش ارتباطات با شهرها این زبان‌ها در بسیاری از این روستاها تضعیف شد و به مرور رخت برچید ولی هنوز در گوشه و کنار آذربایجان از جمله مناطق هرزند، گلین‌قیه، زنوز، حسنو، کرینگان، پیرامون خلخال و غیره به حیات ضعیف خود ادامه می‌ دهد.

یکی از مهم‌ ترین منابع در این زمینه رساله « روحی انارجانی» تألیف قرن ۱۱ هجری است. این کتاب نمونه گویایی از موقعیت عمومی و رواج زبان آذری پهلوی درمیان مردم آذربایجان است. احمد کسروی می ‌نویسد از سال ۷۳۶ هجری، سال مرگ ابوسعید آخرین سلطان مغول تا ظهور شاه اسماعیل صفوی در سال ۹۰۶ هجری، زبان ترکی در آذربایجان محدود به ترکان و مغولان بود، و مردم آذربایجان همچنان به آذری پهلوی صحبت می ‌کردند. در لغت نامه دهخدا آمده است: « آذری منسوب به آذر و آذربایجان ، و زبان آذری لهجه ای از فارسی قدیم است که در آذربایجان متداول بوده و اکنون نیز در بعضی روستاهای این استان و بعضی نواحی قفقاز بدان تکلم کنند.»

جاذبه های دیدنی تور تبریز

کویر قوم تپه تبریز

با وجود اینکه تبریز جزو یکی است مناطق سرسبز و طبیعی بکر میباشد اما عجیب ترین چیزی که باید بدانید این است که یکی از زیباترین کویرهای ایران به اسم قوم تپه در تبریز واقع است و با دیگر مناطق تبریز از لحاظ بافتی تفاوت بسیاری دارد،به دلیل گرد و غبار و وزش بادهای منطقه و تجمع خاک ها این منطقه ظاهر دیگری پیدا کرده است و به صورت تپه های شنی به چشم می خورد،یکی از جاذبه های گردشگری تبریز کویر قره تپه میباشد که دیدن آن برای همه شما علاقه مندان به سفر توصیه می شود.

کویر قوم تپه تبریز

قبرستان تاریخی پینه شلوار

دیدن قبرستان ها جذابیت یا قشنگی خاصی ندارد و شاید حس و حال بدی به هر شخصی که به آنجا میرود بدهد اما این قبرستانی که برایتان معرفی می کنیم یکی از قدیمی ترین قبرستان های قدیمی تبریز می باشد که تقریباً پیش از اسلام به وجود آمده است و بسیار دیدنی و قابل توجه است .

چرا که در این قبرستان تاریخی که پینه شلوار نام دارد سه دوره سنگ قبر وجود دارد که به همین خاطر گردشگران بسیاری را به خود جذب میکند،سنگ قبرهای دوره اول ظاهرشان با سنگ قبرهای قبرستان خالد نبی هم از نظر شکل و هم از نظر دوره یکی هستند،ولی سنگ قبرهای دوره دوم جنسشان از جنس سنگ خارا و هم شکل با سنگ قبرهای قبرستان مارلان می باشد و اما سنگ قبرهای دوره سوم بطوری خودنمایی می کند که روی آنها تاریخ وفات شخص دفن شده حک شده است.

قبرستان تاریخی پینه شلوار

پارک ملی کنتال

جاذبه گردشگری دیگری که از تبریز معرفی می کنیم پارک ملی کنتال نام دارد در این پارک عناصر جذابی از جمله بقایای آسیاب های سنگی را میتوانید ببینید،در دامنه های کنتال و قلعه علی بیگ رویش لاله های رنگارنگ در اوایل بهار به صورت مرزعه های لاله در می آیند.

پاسگاه ها محیط بانی کنتال برای دسترسی به این منطقه در امتداد رودخانه مرزی ارس در موازات نواحی مرضی ارمنستان و آذربایجان و بعد از گذر از شهر سیه رود قابل رویت است.

پارک ملی کنتال

جنگل ارسباران

یکی دیگر از مناطق دست نخورده و بکر شهر تبریز جنگل ارسباران میباشد جنگل زیبا و سرسبزی که در دل خود انواع و اقسام گونه های گیاهی و جانوری را جای داده است،قراچه داغ، آرازبار،ارسبار و قره داغ از نامهای دیگر این جنگل سرسبز می باشند.این جنگل یکی از مکان های گردشگری پر طرفدار تبریز است چراکه با وجود چشم اندازهای دلنشین ، طبیعت زیبا و وجود اماکن و ابنیه تاریخی گردشگران بیشماری را به خود جذب کرده است.قلعه پشتو،دژ قهقهه،قلعه بابک،بازار،قلعه جوشین و بقعه شیخ شهاب الدین از جمله آثار تاریخی هستند که در این منطقه می توان به آن ها اشاره کرد.

جنگل ارسباران

بازار فرش تبریز

دیدن راسته های بازار تبریز که یکی از ریشه های تاریخی کشورمان است را به هیچ عنوان نباید از دست بدهید،حفظ هنر دیرین و بوی اصالت در نقطه به نقطه این بازار احساس می شود،با توجه به کسب و کاری که در این بازار سنتی جریان دارد هر قسمتی از آن به شکل خاصی بنا شده و موجب شده است تا سرا،گذر،دالان،تیمچه،راسته بازار ایجاد شوند تا خرید و فروش و کسب و کار و فعالیت مردم و کسبه با اطمینان خاطر انجام شود. زیباترین بخش بازار تاریخی و سنتی تبریز،تیمچه مظفریه می باشد جایی با پنجره های کوچک و بزرگ سفید و سقفی بلند و رنگ های جالبی در حاشیه و ردیفهای منظم حجره ها و وسط سقف.

بازار فرش تبریز

خانه علی مسیو

دومین شهردار شهر تبریز کربلایی علی موسیو نام دارد نسبت به دیگر چهره های تاریخی اطلاعات کمتری از زندگی این شخص وجود دارد وی از شخصیت های برجسته انقلاب ایران در صد سال پیش می باشد،علی موسیو چهره مبارز و فداکاری که پیشوای گمنام یکی از مهمترین اتفاقات تاریخ کشور یعنی انقلاب مشروطه می باشد به شمار می آید.اکنون خانه این شخص برجسته تاریخی تبدیل به یک موزه دیدنی و جذاب شده است موزه ای که رد پاهای تاریخ را به وضوح می توان مشاهده کرد.

در ادامه معرفی جاذبه های گردشگری تبریز قصد داریم حرف از مشروطه و یکی از سردمداران مشروطه را به میان بیاوریم.در یکی از محله های قدیمی تبریز در غرب بازار تبریز که راسته کوچه نام دارد خانه ای قدیمی به نام خانه مشروطه واقع است این خانه ملک شخصی حاج مهدی کوزه کنانی میباشد که به سبک دوره قاجار معماری شده است.

خانه علی مسیو

کلیسای کاتولیک ها

در قدیم مسیحیان کاتولیک ایران کلیسایی به نام کلیسای کاتولیک ها یا عذرای توانا داشتند این بنای آجری در سال 1291 خورشیدی احداث شده است که به طول 30 متر و عرض 15 متر می باشد،بر بالای بالکن کوچکی از این بنا برج ناقوس کلیسا به چشم می خورد که نمای جالب و دیدنی به خود گرفته است نا گفته نماند این کلیسا همانند تالارهای امروزی که در آن جشن برگزار میشود مورد استفاده کاتولیک ها در مراسم ها و جشن های مختلف قرار می گرفته است.

کلیسای کاتولیک ها

کندوان

به جرات می توان گفت روستای صخره ای کندوان یکی از اصلی ترین و دیدنی ترین مکان های تبریز می باشد،جایی که بخاطر داشتن معماری خاص و منحصر به فرد و جریان داشتن زندگی اهالی آن در بافت قدیمی اش تبدیل به یک استثنا در جهان شده است،چه بسا مکان های دیگری نیز از جمله داکوتا آمریکا و کاپادوکیه ترکیه در دنیا وجود دارند که با اینکه دارای معماری صخره ای می باشند اما کسی در آنها زندگی نمیکند،در این روستا خانه ها مثل کندوی عسل در دل کوه جا باز کرده اند و این خود یکی از جذابیت های کندوان محسوب می شود. جالب است بدانید که یکی از مهم ترین محصولات روستای کندوان عسل می باشد و چیزی که این روستا را زبان زد خاص و عام کرده است وجود همین خانه های کندو مانند است.

کندوان

ائل گلی تور تبریز

و اما رسیدیم به جذاب ترین جایی از تبریز که مطمئنا همه شما با آن آشنا هستید، اصلا مگر میشود کسی تعاریفی از شاه گلی یا همان ائل گلی نشنیده باشد؟باید بدانید جایی که در این بخش برایتان معرفی می کنیم یکی از زیباترین و چشم نواز ترین جاهای تبریز است که جایگاه ویژه ای در میان گردشگران خارجی و داخلی به خود اختصاص داده است ،ائل گلی تبریز در 7 کیلومتری مرکز شهر و در جنوب شرق تبریز قرار دارد،این گردشگاه دیدنی از زمان آق قویونلوها پدیدار شد و در دوره صفویان گسترش چشم گیری یافت.

ائل گلی این مکان معروف به دلیل قدمتی که دارد یکی از نماد های شهر تبریز شناخته شده است و مکانی عالی و دنج برای تفریح و استراحت گردشگران محسوب می شود،همانطور که از اسمش پیداست شاه گلی (ائل گلی)به معنی استخر شاه می باشد چرا که چندین سال قبل استخری بیش نبود و کم کم و به مرور زمان گسترده تر شد در محوطه این دریاچه که 12 متر عمق دارد قایقرانی نیز انجام می شود و همچنین انواع شهربازی ها و مسافرخانه های شیک و متعددی در داخل و محوطه این تفرجگاه ساخته شده است تا گردشگران با آرامش هر چه تمام در آنجا با استفاده از امکانات قابل دسترس به استراحت بپردازند در مرکز این دریاچه هتل زیبا و بسیار مجلل 5 ستاره و بین المللی شاه گلی احداث شده است که باعث شده است این گردشگاه جنبه جهانی به خود بگیرد.

ائل گلی

غذاها و شیرینی های معروف تور تبریز

همه شهرهای ایران غذاهای محبوب خود را دارند که تبریز یکی از آن هاست. تعداد شیرینی‌ هایی هم که در تبریز پخته می ‌شود، بسیار متنوع است. «قرابیه»، «نوقا»، «اریس» یا «ریس»، «لوز»، «راحت‌الحلقوم»، «حلوای گردویی» و «باقلوا» از جمله شیرینی‌ های تبریز به شمار می ‌روند.

البته باید بدانید باقلوا، شیرینی سنتی ترک‌های آسیای میانه است که به دیگر کشور‌ها راه یافته ‌است. باقلوائی که در تبریز پخته می ‌شود، به سبک باقلوای کشور ترکیه است و از بادام، گردو، گلاب، شکر، هل، آرد شیرینی ‌پزی، بیکینگ‌ پودر، زرده تخم مرغ، خاکه ‌قند، شیر و روغن، درست می ‌شود.

تبریز نان‌های سنتی نیز دارد که از جمله می ‌توان به نان بربری که در تبریز «کوکه»، و لواش که «لاواش» خوانده می ‌شوند، اشاره کرد. نان‌ های روغنی همچون «یاغلی کوکه» و نان‌ های مغزدار همچون «ایشلی کوکه» نیز از دیگر نان ‌های سنتی و محلی تبریز هستند. در شهر تبریز، نان ‌های کشور ترکیه همچون پیده، اکمک و سیمیت نیز طرفداران زیادی دارند.

از غذا‌های سنتی تبریز باید به کوفته تبریزی، کباب تابه ‌ای، کوکو لوبیا سبز، دلمه برگ و آش دوغ، آش گوجه‌فرنگی و خورش هویج اشاره کرد.

در ادامه همراه ما باشید تا با طرز تهیه برخی از این غذا‌ها آشنا شوید. باشد که مورد توجه قرار گیرد.

غذاها

کوفته تبریزی

کوفته تبریزی یکی از اولین غذاهایی است که وقتی نام تبریز می‌ آید ب ه‌خاطر می ‌آوریم. این غذای خوش طعم و بو از از گوشت قرمز، لپه، برنج، تخم مرغ، پیاز، مرزه، رب گوجه فرنگی، زردچوبه، جوز هندی، فلفل سیاه و نمک تهیه می ‌شود.

خورش هویج

خورش هویج از آن دست غذاهای تبریز است که خیلی به ذائقه ‌ی شما بستگی دارد و در شیوه‌ ی پخت می ‌توانید طعم آن را بین شیرین تا ترش تغییر دهید. این غذای خوش طعم از گوشت مغز ران گوساله، پیاز، هویج، آلو، زعفران، شکر، روغن و نمک تهیه می ‌شود.

خورش هویج

کوکو لوبیا سبز

لوبیا سبز با وجود ارزش غذایی بالا خیلی مورد پسند همه نیست اما تبریزی ‌ها از این لوبیا یک غذای خوشمزه تهیه می‌ کنند که نمی ‌توان از آن گذشت و در میان غذاهای تبریز طعمی جدید دارد. این غذا از لوبیا سبز، هویج، سیب زمینی، پیاز، تخم مرغ، گردو، زعفران، شیر، زردچوبه، نمک، فلفل و پکینگ پودر تهیه می‌شود و طعم لذیذی دارد.

کوکو لوبیا سبز

دویماج، از سریع ترین غذاهای تور تبریز

یک وعده‌ ی غذایی سریع است و در میان غذاهای تبریز روش پخت ساده‌ تری دارد. این غذای محلی بیشتر برای وعده‌ های صبحانه و عصرانه سرو می‌ شود و در کنار آن سبزی یا برخی میوه‌های تابستانه خورده می ‌شود. دویماج از سبزی خوردن، پیازچه، نان خشک، گردو، خامه، دوغ و پنیر تهیه می ‌شود.

آش ماست

آش ماست یکی از غذاهای تبریز است که در ایام گرم سال طرفدران بسیاری دارد. در شیوه‌ ی پخت این غذا گاهی برخی مواد جا به جا می ‌شوند اما به‌طور کلی مواد اصلی آن ‌را هویج، برنج، بلغور گندم، سبزی آش، پیاز، لپه یا نخود و ماست تشکیل می‌ دهد.

آش ماست

دلمه برگ مو (یپراخ دولماسی)

دلمه ‌ی برگ مو نه تنها در تبریز بلکه در همه‌ ی شهرهای ایران طبخ می‌ شود و طرفدران خودش را دارد اما اگر فقط یکبار طعم این غذا را با دست پخت یک تبریزی بچشید هرگز فراموش نمی ‌کنید. این غذای اصیل و مجلسی با برنج، برگ مو، گوشت چرخ کرده، شکر، نمک و زردچوبه، سرکه، سبزی دلمه، روغن و پیاز طبخ می ‌شود.

یپراخ دولماسی

تره شورباسی، آبگوشتی متفاوت

تره شورباسی یکی از غذاهای تبریز است که کلیشه‌ ی همیشگی آبگوشت را می‌ شکند. این شوربا که طعم غالب خود را از تره می ‌گیرد از موادی مانند : پیاز، گوشت، لیمو عمانی، زعفران، لپه، زردچوبه و نمک و فلفل تهیه می‌ شود.

آش گوجه فرنگی و آش آبغوره

این دو آش که هر دو طعم ترش و دلپذیری دارند شیوه‌ های پخت یکسانی دارند و تنها تفاوت آن‌ها در میزان استفاده از آبغوره است. این آش های تبریزی از تره و جعفری، برنج نیم‌ دانه، رب، پیاز، لوبیا چشم بلبلی، آبغوره، نعنا، آب مرغ، روغن، نمک و فلفل تهیه می ‌شوند.

آش آبغوره

آش اوماج، پر از تکه های پاستای خانگی

آش اوماج یکی از غذاهای تبریز است که طبخ آن در ماه رمضان بیشتر انجام می ‌شود و دستوری خاص دارد. اوماج در زبان ترکی معنای تکه تکه کردن می ‌دهد. در این آش چیزی که بسیار مهم است روش تهیه ‌ی پاستای خانگی است که در آش ریخته می ‌شود. علاوه بر آماده سازی این پاستا مواد دیگری به آش اوماج اضافه می‌ شود. موادی مانند: عدس، نخود، پیاز، لوبیا چیتی، آرد، آبگوشت، نعنا، شوید، تره فرنگی، زردچوبه، ماست و روغن.

آش اوماج

آش شیله عدس

یکی دیگر از آش ‌هایی که در فهرست غذاهای تبریز قرار می‌گیرد آش شیله عدس است. این غذا از پیاز، آب مرغ، عدس، برنج، بلغور گندم، گوجه، تره و پیازچه تشکیل شده است.

آش شیله عدس

داش کلم آشی

آش کلم قمری هم از غذاهای خاص تبریز است که به علت اهمیت غذایی بالا خیلی محبوب است و به ویژه در ایام سرد سال طرفداران بیشتری هم پیدا می ‌کند. آش کلم قمری را می‌ توانیم با استفاده از این مواد آماده کنیم: کلم قمری، لچه، تره، جعفری، کرویز، برنج نیم‌ دانه، بلغور، پیاز، کوجه، رب، نمک، فلفل، زردچوبه، روغن و آب مرغ.

داش کلم آشی

دیزی سنگی

اگر شماهم از طرفداران پروپا قرص دیزی هستید حتما دیزی سنگی تبریز را امتحان کنید. این غذای خوشمزه و چرب هر قدر که بیشتر روی شعله باشد خوشمزه ‌تر می ‌شود. دیزی سنگی تبریز با این مواد طبخ می ‌شود: گوشت گوسفندی، دنبه، لپه، مغز لیمو، پیاز، گوجه فرنگی، رب، سیب زمینی و نمک و فلفل.

دیزی سنگی

کباب بناب

این کباب یکی از غذاهای تبریز است که در آن تازه بودن گوشت اهمیت بسیاری دارد. اگر به تبریز سفر کردید تجربه ‌ی خوردن کباب بناب را از دست ندهید. مواد اولیه کباب بناب؛ گوشت تازه ‌ی گوسفندی، پیاز، نمک و فلفل سیاه است.

کباب بناب

شیرینی ها در تور یزد

شیرینی سنتی

نوقای تبریز

این شیرینی که به زبان محلی به آن لوکا گفته می‌ شود از آن دسته شیرینی‌ های لذیذ و پر طرفدار تبریز است که ظاهری شبیه به گز دارد. مواد خوشمزه ‌ای که برای تهیه شیرینی نوقا استفاده کرده ‌اند، ترکیبی از نان میکادو، شکر یا عسل، وانیل، فندق و پسته و سفیده تخم مرغ است که چشیدن طعم آن را در سفر با تور تبریز به شما پیشنهاد می ‌کنیم. این شیرینی، در استان آذربایجان شرقی به عنوان شیرینی سنتی شناخته می ‌شود و مزه شیرینش، ذائقه هر فردی را به وسوسه می ‌اندازد. با رفتن به قنادی های تبریز می‌ توانید، انواع مختلفی از شیرینی نوقا را با طعم های وانیلی، گردویی، شکلاتی، آجیلی و کاکائویی امتحان کنید. از مزایای این شیرینی تبریزی که شاید برایتان جالب باشد، امکان استفاده آن در رژیم غذایی سنتی مردم آذربایجان است.

نوقای تبریز

باقلوای تبریز

باقلوا یکی دیگر از شیرینی های تبریز است، هرچند انواع دیگر آن را در شهرهای مختلف ایران نیز می ‌توان دید. این شیرینی که از کشورهای ترکی و آسیای میانه آمده است، امروزه بیشترین طرفداران را میان مردمان شهر اولین ها دارد، به گونه ‌ای که امروزه آن را به عنوان یکی از سوغات خوراکی تبریز می‌ شناسیم. شما با چشیدن طعم باقلوای تبریز، می ‌توانید لحظات خوشمزه‌ای را برای خود خلق کنید. این شیرینی به قدری محبوب است که در رستوران های تبریز هم به عنوان دسر در کنار غذا قرار می‌ گیرد. البته این نکته را نباید فراموش کرد که باقلوای تبریز به دلیل موادی نظیر گردو و پسته که در تهیه آن به کار رفته از خاصیت غذایی بالایی برخوردار است. پیشنهاد می ‌کنیم در طول اقامتتان در این شهر زیبا از طعم‌ های متفاوت پسته ای، نارگیلی و بادامی آن تهیه و مصرف کنید که به اشکال مختلف مربعی، لوزی و لوله ای به شما دوستدارانِ شیرینی ارائه می ‌شود.

باقلوای تبریز

اریس

اریس از دیگر شیرینی‌ های اصیل و سنتی و یکی از معروف ترین سوغات تبریز به شمار می ‌آید. در میان مردم محلی این دیار، شیرینی اریس به “سوت شیرنی سی” شهرت دارد. موادی که این شیرینی را تشکیل می‌ دهد، شامل شیر، شکر، وانیل، پسته و کاکائو می ‌شود که طعم لذیذی به آن بخشیده است. شما می‌ توانید به هنگام خرید از این شیرینی دوست داشتنی انواع مختلفی از آن همچون اریس کاکائویی، اریس شیری، ترد و تسبیحی را ببینید که توسط آشپزهای تبریزی و مردم محلی تهیه و پخت می‌ شود. طعم خاص اریس، باعث شده که مورد پسند هر ذائقه ‌ای باشد و بسیاری از افراد به تست کردن آن تمایل نشان دهند. پیشنهاد می‌ کنیم این شیرینی را با یک فنجان چای نوش جان کنید.

اریس

قرابیه تبریز

شیرینی قرابیه تبریز را می ‌توان یکی از رایج ‌ترین شیرینی ‌های این دیار دانست که نه تنها در میان مردمان شهر تبریز، بلکه در بخش‌ های زیادی از سرزمینمان ایران بسیار محبوب است. این کلوچه سنتی از آرد، شکر، پسته، نارگیل، کره، تخم مرغ و پودر هل تهیه می‌ شود و از شیرینی‌ های گران قیمت تبریز محسوب می‌ شود. تبریزی‌ها معمولا در بیشتر میهمانی‌ های خود از شیرینی قرابیه استفاده می ‌کنند. قرابیه از جایگاه ویژه‌ ای در اعیاد باستانی و مذهبی برخوردار است. شما می‌ توانید این شیرینی را در قنادی های تبریز در طعم‌ هایی مختلف از قیبل قرابیه پسته ای، قرابیه گردویی و قرابیه نارگیلی به وفور بیابید.

قرابیه تبریز

چوروتمه

چوروتمه جزو شیرینی‌ های کمیاب تبریز محسوب می‌ شود که بسیار قدیمی است. اگر به بازارگردی علاقه ‌مند باشید با کمی گشتن در بازار تبریز، می‌ توانید شیرینی چوروتمه تبریز را بیابید و طعم لذیذش را تست کنید.

چوروتمه

لوز تبریزی

شیرینی های تبریز متنوع هستند، لوز از خوشمزه ترین نوع شیرینی ها است که از بین آنها، طعم های وانیلی، شکری، پسته ای و بادامی، لوز زعفرانی محبوبیت بیشتری دارد. این شیرینی بدون فر تهیه می شود و به همین دلیل نامش را شیرینی خانگی گذاشته ‌اند، با این حال لوز تبریزی را به عنوان سوغات تبریز می ‌توانید در تمامی شیرینی فروشی های شهر ببینید.

لوز تبریزی

رشته ختایی (باقلوای رشته ای)

رشته ختایی از دیگر خوشمزه های تبریز است که با عطر و طعم خود، همه را مشتاق چشیدنِ آن می ‌کند. این شیرینی در کشور ترکیه به “تل کادایف” شهرت دارد. ماده‌ های اصلی این شیرینی، شامل رشته، کره، پودر قند می ‌شود و برای خوش عطر شدن طعم آن از ترکیب زنجبیل، پودر گل محمدی، گلاب، دارچین استفاده کرده ‌اند. برای تزیین این شیرینی در میانش مغز پسته و گردو قرار داده‌اند که خاصیت ارزش غذایی بالایی دارد. توصیه می ‌کنیم در سفرتان به استان آذربایجان شرقی، پس از تماشایِ جاهای دیدنی تبریز، در آخر برای خرید سوغات حتما سری به قنادی‌ های این دیار بزنید و از باقلوای رشته ای تبریز خرید نمایید.

رستوران های محبوب در تور تبریز

چلو کبابی مهران

به گفته خود تبریزی‌ ها، چلوکبابی مهران جزو بهترین کبابی های تبریز است. اکثر مردم این شهر طعم کباب‌ های لذیذ مهران را چشیده‌ اند. به خصوص کباب برگ که از کباب‌ های مخصوص تبریز محسوب می ‌شود در چلوکبابی مهران بهترین کیفیت و مزه را دارد. اگر هم هوس کباب بناب کرده‌ اید، باز هم چلوکبابی مهران می‌ تواند شما را راضی کند. مطمئن باشید اگر یک بار به این چلوکبابی بروید، تا ابد طعم غذاهای این رستوران زیر دندانتان خواهد ماند.

آدرس: تبریز، دروازه تهران، سه راه ولیعصر، روبروی پمپ بنزین

رستوران قرآنی

اگر بخواهیم در میان رستوران های تبریز، قدیمی ‌ترین آن را نام ببریم، قطعاً رستوران قرآنی با بیش از یک قرن سابقه در جایگاه اول قرار می ‌گیرد. رستوران قرآنی با تجربه طولانی که در کباب پزی دارد، نه تنها در میان مردم استان آذربایجان غربی، بلکه در میان مردم استان‌های دیگر شهرت و اعتبار خاصی دارد. پس اگر به دنبال اصیل‌ ترین کباب‌ های تبریز هستید، مسیر خود را به سمت بازار بزرگ تبریز کج کنید و به سراغ رستوران قرآنی بروید. نزدیک بودن این رستوران به بازار بزرگ تبریز این فرصت را در اختیار شما قرار می ‌دهد که قبل یا پس از صرف غذای خود سری به بزرگ‌ترین بازار سرپوشیده جهان نیز بزنید و از نقش و نگار و معماری زیبای آن نیز لذت ببرید.

آدرس: تبریز، خیابان جمهوری اسلامی، پاساژ کیان یک، طبقه دوم

آبگوشت محمدی

وقتی صحبت از خوردن دیزی و آبگوشت باشد، رستورانی که به صورت انحصاری برای چنین غذایی دایر است، بهترین گزینه پیش رو است. آبگوشت محمدی رستورانی بسیار باصفا و باتجربه است که در یکی از کوچه ‌های باریک خیابان تربیت قرار دارد. اگر در بین رستوران های تبریز به دنبال یک دیزی سرای اصیل و خوب هستید، در این رستوران می ‌توانید بهترین دیزی تبریز را بچشید. البته غذای دیگر این رستوران نقلی مانند کباب تابه‌ ای نیز لذیذ و خوش طعم هستند. اما آبگوشت و دیزی آن محشر است.

آدرس: خیابان تربیت، بعد از پاساژ پردیس

رستوران سنتی برکه

محال است کسی برای تفریح به تبریز برود اما گذرش به روستای تاریخی و زیبای کندوان نخورد. در راه رسیدن به کندوان، به فاصله کمتر از نیم ساعت از مرکز شهر تبریز، سردرود قرار دارد. جایی که منبع بهترین رستوران های تبریز است و تقریباً بهترین غذاها را در بهترین فضاها در این مکان می‌ توان یافت. رستوران برکه گل سرسبد رستوران‌ های سردرود است. این رستوران علاوه بر غذاهای بسیار لذیذ و باکیفیتش، فضایی سنتی و بسیار دلنشین دارد که سرشار از گل و گیاه است. در واقع به تعبیری می‌ توان گفت نفس کشیدن در محیط این رستوران اشتهای شما را باز می ‌کند. رستوران برکه نه تنها برای دیزی و آبگوشت، بلکه برای تمام غذاها حتی کباب‌ ها و خورشت‌ هایش نیز مشهور است. پس نگران سلیقه متفاوت خانواده و همراهان خود نباشید، رستوران برکه برای تمام سلیقه‌ها بهترین مزه‌ ها را ارائه می ‌دهد.

آدرس: جاده تبریز-آذرشهر، کمربندی سردرود، بین زیرگذر اول و دوم

رستوران سنتی و باغ آنا

کمربندی سردرود در نزدیکی تبریز، مقر رستوران‌های سنتی و بسیار زیبا با غذاهای لذیذ است. رستوران سنتی و باغ آنا از دیگر رستوران های تبریز است که در آن می‌ توانید دیزی ‌هایی بسیار لذیذ با طعمی متفاوت و ناب میل کنید. رستوران آنا که با سقفی گلخانه ‌ای ساخته شده است، شما را به صرف غذا در کنار باغی از گل‌ ها و گیاهان زیبا دعوت می ‌کند. در کنار این فضای پر گل، طراحی تخت‌های چوبی و دیوارها طوری است که حس سنتی بودن رستوران را به خوبی القا می ‌کند. خوردن یک دیزی تنوری در چنین مکانی فرصتی است که هرکسی آن را تجربه نخواهد کرد. پس اگر گذرتان به تبریز افتاد حتماً سری به رستوان آنا بزنید.

آدرس: جاده تبریز- آذرشهر، کمربندی سردرود

چلوکبابی باختر

در بین رستوران های تبریز که به کباب ‌هایشان معروفند، چلوکبابی باختر حرف اول را می زند. هرچند برخی اوقات در هنگام شلوغی‌ها از کیفیت غذاها کمی کاسته می ‌شود. اما در کل آن‌طور که از نظرات مردم خود تبریز هم پیداست، چلوکبابی باختر با کیفیت ‌ترین و لذیذترین کباب ‌های تبریز را در اختیار مشتریان خود قرار می ‌دهد. تمامی غذاها در این رستوران با برنج و روغن محلی پخته می‌ شوند. اگر در فصل خلوتی به تبریز سفر کردید، پیشنهاد می‌ کنیم حتماً به این رستوران سری بزنید و کباب‌ های لذیذ آن را امتحان کنید.

آدرس: تبریز، دروازه تهران، نزدیک هتل مرمر

رستوران ایپک یولی

رستوران ایپک یولی از دیگر رستوران های تبریز و بهشت کباب بازها است. زیرا در منوی این رستوران انواع کباب‌های ایرانی و ترکی یافت می ‌شود. تجربه یک کباب ترکی لذت بخش در فضایی لوکس به همراه موسیقی تنها با حضور در رستوران ایپک یولی برای شما فراهم می‌ شود. اگر به دنبال فضایی لوکس برای صرف کباب خود هستید، این رستوران بهترین انتخاب در بین رستوران های تبریز است.

آدرس: تبریز، خیابان دارایی دوم، مابین مسجد صاحب الامر و مسجد شهید مدنی، طبقه فوقانی پاساژ کاسپین

رستوران‌ ها و فست فودهای مدرن تور تبریز

فودکورت لاله پارک

لاله پارک مرکز خریدی 7 طبقه است که در طبقه آخر آن یک شهربازی و فودکورت قرار دارد. از قضا فودکورت این مجموعه به دلیل حضور برندهای محبوب غذا، تبدیل به یکی از بهترین فودکورت های تبریز شده است. شما در این فودکورت از غذاهای سنتی و خانگی گرفته تا فست فود و غذای دریایی و مکزیکی را می ‌توانید با بهترین کیفیت سفارش دهید. فودکورت لاله پارک تیری است با دو نشان که در واقع شما می‌ توانید هم برای خرید و تفریح و هم صرف غذاهای متنوع و با کیفیت به آن مراجعه کنید. از جمله مشهورترین رستوران‌ ها و فست فودهای این فودکورت می ‌توان به پیتزا توسکا، غذای سنتی پاتیل، رستوران بالیقچی، رستوران مکزیکی چیپوتله و… اشاره کرد.

آدرس: تبریز، اتوبان پاسداران، بالاتر از میدان فهمیده

رستوران نفیس

اگر بین رستوران های تبریز به دنبال مکانی مدرن و دنج برای صرف غذاهای متفاوت ترکی هستید، رستوران نفیس می‌ تواند انتخاب خوبی برای شما باشد. در منوی این رستوران انواع غذاهای ترکی با طعم‌ هایی به یادماندنی و متفاوت ارائه می ‌شود. محیط این رستوران نیز بسیار آرامش‌ بخش است و برای صرف غذا در محیطی آرام بهترین فرصت را در اختیارتان قرار می‌ دهد.

آدرس: تبریز، بولورا ولیعصر، خیابان رودکی

مراکز خرید تور تبریز

مجتمع تفریحی – تجاری لاله پارک

این مجتمع یکی از مشهورترین و بهترین مراکز خرید تبریز است که از سال ۱۳۹۱ در زیربنایی به مساحت تقریبی ۴۲۹۳0 مترمربع، فعالیت خود را شروع کرد. این مجتمع به عنوان بزرگترین، مدرن ترین و مجهزترین مرکز خرید شمال ‌غرب کشور شناخته می شود. در اینجا انواع کالاها و برندهای به روز و متنوع در زمینه های پوشاک، طلا و جواهر، لباس و لوازم ورزشی، کیف و کفش، لوازم خانگی و لوازم صوتی-تصویری ارائه می شود. از دیگر امکانات و خدمات ارائه شده در این مجموعه می توان به وجود هایپرمارکت، پارک شادی کودکان، پارکینگ سرباز و سرپوشیده به صورت رایگان و اتاق کمک های اولیه در هر طبقه اشاره کرد. از طرفی فودکورت مرکز خرید لاله پارک با ارائه انواع غذاهای ایرانی، محلی و بین المللی شما را در زمان نهار و شام یاری می کند.

آدرس: تبریز، میدان شهید فهمیده، مجتمع تجاری تفریحی لاله پارک

ساعت دسترسی: 10 صبح تا 11 شب

تلفن: 36600777 – 041 و 36600310 – 041

سطح هزینه: گران و لوکس

مدت زمان پیشنهادی برای بازدید: ۱ تا ۴ ساعت

بازار تبریز

بازار بزرگ و قدیمی شهر تبریز مشهورترین مکان برای خرید در این شهر است. نام این بازار به عنوان بزرگترین بازار سرپوشیده دنیا در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است. با گشت و گذار در بازار تبریز می توان علاوه بر خرید، با تاریخ و معماری این شهر و فرهنگ مردمان آن نیز آشنا شد. این بازار ۶۵۰۰ حجره، ۴۰ نوع شغل و صنف، ۲۰ راسته، ۲۵ تیمچه، ۱۱ دالان، چندین مدرسه، کاروانسرا، مسجد و حمام دارد. از جمله کالاهایی که در این بازار عرضه می شود می توان به فرش دستباف تبریز و آذربایجان، کیف و کفش چرم تبریز، انواع ادویه، محصولات گیاهی و دارویی، آجیل و خشکبار، طلا و زیورآلات، پارچه و پرده، پوشاک و … اشاره کرد.

آدرس: استان آذربایجان شرقی، تبریز، بازار بزرگ تبریز

سطح هزینه: گران، متوسط، ارزان

مدت زمان پیشنهادی برای بازدید: ۱ تا ۵ ساعت

مرکز خرید ستاره باران

ن مرکز خرید نیز یکی از مراکز خرید معروف شهر تبریز می باشد که مورد علاقه تعداد زیادی از گردشگران و مسافران است. این مرکز خرید دارای ۹۰ واحد تجاری در قالب سه طبقه شامل زیرزمین، همکف و اول محل مناسبی برای خرید انواع پوشاک با برندهای مختلف است. لازم به ذکر است یک طبقه کامل از این مرکز خرید به مادر و کودک اختصاص دارد. در این طبقه بخش های مختلفی مانند فروشگاه های پوشاک کودک، سیسمونی نوزاد، لوزم بهداشتی کودک، آرایشگاه، آتلیه، سالن جشن تولد و هر آنچه برای یک کودک از بدو تولد تا سن ۱۰ سالگی نیاز است وجود دارد. مرکز خرید ستاره باران، همچنین دارای هایپرمارکت، فودکورت، شهربازی کودکان و یک پردیس سینمایی با ۴ سالن سینما است که می تواند در کنار خرید لحظات خوشی را برای بازدیدکنندگان به ارمغان بیاورد.

آدرس: تبریز، میدان جهاد (نصف راه)، خیابان ۲۲ بهمن، رو به روی شرکت نفت، مرکز خرید ستاره باران

ساعت دسترسی: از 10 و نیم صبح تا 11 شب

تلفن: 34410441 – 041

سطح هزینه: گران و لوکس

مدت زمان پیشنهادی برای بازدید: ۱ تا ۴ ساعت

پیاده راه تربیت

این پیاده راه که چند سالی است سنگفرش شده است از محبوب ترین مکان ها برای گشت و گذار و خرید در مرکز شهر تبریز به شمار می رود. مغازه ها و پاساژهای مختلفی که در دو طرف پیاده راه تربیت وجود دارد بیشتر اجناسی مانند مانتو، پالتو، کیف و کفش و لباس عرضه می کنند. اجناس موجود در اینجا در عین حال که کیفیت خوبی دارند از قیمت های مناسبی هم برخوردار هستند. پیاده راه تربیت به دیگر مراکز خرید تبریز مانند خیابان های شریعتی (شهناز سابق)، خیابان جمهوری، خیابان راسته کوچه و بازار تبریز نیز دسترسی مناسبی دارد.

آدرس: تبریز، میدان ساعت، خیابان امام خمینی، پیاده راه تربیت

ساعت دسترسی: ۲۴ ساعته

سطح هزینه: متوسط

مدت زمان پیشنهادی برای بازدید: ۱ تا ۴ ساعت

مرکز خرید اطلس

این مرکز خرید نیز یکی دیگر از مراکز خرید مشهور تبریز است که در بهترین منطقه شهر یعنی بلوار ولیعصر قرار دارد. این مرکز خرید دارای طراحی مدرن و شیک است و با نمایندگی برندهای معتبر به عنوان یک مجموعه لوکس فعالیت می کند. این مرکز خرید دارای ۱۰۰ واحد فروشگاهی در قالب 6 طبقه است که در آنها وسایل و پوشاک مورد نیاز آقایان، بانوان و کودکان یافت می شود. یک طبقه از مرکز خرید اطلس به طور کامل به کودک اختصاص دارد. از جمله امکاناتی که در اینجا عرضه می شود می توان به وجود یک فودکورت، رستوران و کافه، سالن ورزشی و استخر، ۴ طبقه پارکینگ و سالن نمایشگاهی اشاره کرد.

آدرس: تبریز، بلوار ولیعصر، خیابان همافر غربی، میدان اطلس، مرکز خرید اطلس

ساعت دسترسی: 10 و نیم صبح تا 11 شب

تلفن: 33249001 – 041

سطح هزینه: گران و لوکس

مدت زمان پیشنهادی برای بازدید: ۱ تا ۴ ساعت

برج تجاری بلور

یکی دیگر از مراکز خرید معروف تبریز برج تجاری بلور است. این برج با ۲۵ طبقه یکی از برج های مرتفع تبریز می باشد که به دلیل معماری خاص خود توانسته جوایزی را نیز به دست آورد. در این مجتمع تجاری – اداری – خدماتی ۱۳۰ واحد تجاری، ۱۱۲ واحد اداری، ۴ سالن همایش و پذیرایی، یک رستوران گردان و یک فود کورت وجود دارد که در حال خدمت رسانی به گردشگران و مشتریان گرامی می باشد. در واقع از ۲۵ طبقه این برج تنها ۳ طبقه به مرکز خرید اختصاص یافته است. در این 3 طبقه می توانید کالاهای مختلفی مانند پوشاک، کیف و کفش، لوازم آرایشی و بهداشتی، زیورآلات و … را تهیه کنید.

درس: تبریز، فلکه دانشگاه، برج تجاری بلور

ساعت دسترسی: از 8 صبح تا10 شب

تلفن: 33379925 – 041 و 33379926 – 041

سطح هزینه: گران و لوکس

مدت زمان پیشنهادی برای بازدید: ۱ تا ۴ ساعت

مرکز خرید میلاد نور

رکز خرید میلاد نور مجموعه ای زیرزمینی اما مدرن است. این مرکز خرید سه طبقه دارد که دو طبقه آن به پارکینگ اختصاص یافته است. در طبقه تجاری آن ۷۸ واحد تجاری در حال فعالیت هستند و کالاهای مختلفی مانند پوشاک آقایان، بانوان و کودکان، کیف و کفش، طلا و جواهرات، لوازم خانگی و لوازم صوتی و تصویری را عرضه می کنند. دسترسی به این مرکز خرید از طریق ۴ دری که در اطراف فلکه ولیعصر قرار دارد امکان پذیر است. علاوه بر این وجود کافی شاپ ها و مغازه های مختلف فست فود در این مرکز خرید می تواند گردش در آن را جذاب تر کند. این در حالی است که قرار است به زودی یک شهربازی برای کودکان نیز در این مرکز خرید افتتاح شود.

درس: تبریز، فلکه بزرگ ولیعصر، مرکز خرید میلاد نور

ساعت دسترسی: از 10 صبح تا 10 شب

تلفن: 33260130 – 041

سطح هزینه: گران و لوکس

مدت زمان پیشنهادی برای بازدید: ۱ تا ۳ ساعت

مرکز خرید رشیدیه

مرکز خرید رشدیه از جمله مراکز خرید قدیمی شهر تبریز است. این مرکز خرید به دلیل نمای خاص اهرامی شکل خود همواره گردشگران را به سوی خود جلب می کند. مرکز خرید رشدیه شامل ۲۵۰ واحد تجاری در قالب 3 طبقه است. در این واحدها کالاهای مختلفی مانند پوشاک زنانه، محصولات آرایشی و بهداشتی، زیورآلات و بدلیجات و … به فروش می رسد. اما شهرت رشدیه بیشتر به دلیل فروش لباس های مجلسی زنانه است.

آدرس: تبریز، شهرک رشدیه، میدان شهید فهمیده، مرکز خرید رشدیه

ساعت دسترسی: 10 و نیم صبح تا 2 و نیم ظهر و 4 و نیم عصر تا 10 و نیم شب

سطح هزینه: متوسط

مدت پیشنهادی بازدید: ۱ تا ۳ ساعت

مرکز خرید برج شهر

برج شهر یک مجتمع تجاری-اداری‌ در تبریز است. این مجتمع در حالت کلی ۱۴ طبقه دارد که ۴ طبقه آن به واحدهای تجاری، یک طبقه به فودکورت و یک طبقه به شهربازی اختصاص یافته است. در 4 طبقه تجاری آن ۶۵ واحد تجاری وجود دارد که می توان کالاهای مختلفی مانند پوشاک بانوان، آقایان، شال و روسری، کیف و کفش، عینک و ساعت، طلا و جواهرات، زیورآلات و بدلیجات، لوازم لوکس و تزئینی، لوازم ورزشی، اسباب بازی و محصولات کودک، سیسمونی، مبل و تخت، روتختی و ملحفه، لوازم خانگی و آشپزخانه و مواد غذایی را از آنها تهیه کرد.

آدرس: تبریز، حد فاصل بزرگراه استاد شهریار و بلوار ۲۹ بهمن، نرسیده به فلکه دانشگاه، مرکز خرید برج شهر

ساعت دسترسی: 9 صبح تا 11 شب

سطح هزینه: گران

مدت پیشنهادی بازدید: 1 تا ۳ ساعت

مرکز خرید اسکان

مرکز خرید اسکان دو طبقه همکف و اول برج اسکان را که برجی 15 طبقه است به خود اختصاص می دهد. در این مرکز خرید می توانید اجناسی مانند پوشاک بانوان، آقایان، زیورآلات و بدلیجات، کیف و کفش و مواردی از این قبیل را بیابید.

آدرس: تبریز، خیابان امام، مابین چهارراه آبرسان و فلکه دانشگاه، مرکز خرید اسکان

ساعت دسترسی: از 10 صبح تا 10 شب

سطح هزینه: گران

مدت زمان پیشنهادی برای بازدید: ۱ تا ۳ ساعت

جواهر تبریز

مرکز خرید جواهر یکی از زیباترین مراکز خرید تبریز است که به‌ صورت پل روی دو بلوار (۲۹ بهمن و استاد شهریار) و رودخانه میدان چایی ساخته شده است. این مرکز خرید دارای ۶۰ مغازه، رستوران، کافه، شهربازی، کافی‌شاپ، هایپرمارکت و شهربازی است.

آدرس: تبریز، آبرسان، ابتدای بلوار استاد شهریار

ساعت دسترسی: از ۱۰ صبح تا ۹ شب

مجتمع تجاری پردیس

این مرکز خرید دارای ۱۵۵ واحد تجاری در قالب 3 طبقه است که بیشتر آن‌ها به پوشاک اختصاص داده شده است.

آدرس: تبریز، سنگ‌فرش تربیت

پیاده ‌راه شهریار و فلکه ولیعصر

در این پیاده ‌راه سنگ فرش انواع نمایندگی ‌های پوشاک داخلی و خارجی، آب‌ نما، ماکت‌ها و مبلمان شهری وجود دارند.

آدرس: تبریز، شهرک ولیعصر، فلکه بزرگ ولیعصر

مجتمع تجاری تفریحی رویال

این مجتمع شامل ۱۰۰ واحد تجاری، شهربازی سرپوشیده، سالن بولینگ و پارکینگ در قالب 5 طبقه است.

آدرس: تبریز، ضلع جنوب شرقی میدان جهاد

ساعت دسترسی: از ۱۰ صبح تا ۱۰ شب

مرکز خرید والمان

والمان طولانی ‌ترین مرکز خرید تبریز به ‌شمار می ‌رود. این مرکز دارای ۴۰۰ واحد تجاری، هایپرمارکت، رستوران، کافی ‌شاپ، کافی‌ نت، کتاب ‌فروشی، پارکینگ و غیره است.

آدرس: تبریز، خیابان والمان

سوغات تور تبریز

آجیل و خشکبار تبریز

بی شک یکی از معروف ترین سوغات شهر تبریز انواع آجیل و خشکبار است که سال های سال از این شهر نه تنها به سایر شهرهای ایران بلکه به کشورهای مختلف هم صادر می شود. در کنار آجیل تبریز که در انواع مختلف شور و خام به بازار عرضه می شود در سال های اخیر آجیل میوه خشک نیز طرفداران زیادی پیدا کرده که نه تنها در تبریز بلکه در مشهد هم رونق زیادی دارد.

آجیل و خشکبار تبریز

پنیر تبریزی

همه شما بارها و بارها نام پنیر لیقوان را شنیده اید؛ محصول لبنی خوشمزه ای که از شیر گوسفند تهیه می شود و از مشهورترین و عالی ترین سوغات تبریز به شمار می رود. در شهر و در تمام فروشگاه ها به راحتی می توانید این پنیر را پیدا کنید و طعم لذیذ آن را بچشید.

پنیر تبریزی

مربای گل سرخ

یکی از سوغاتی هایی که به وفور در تبریز می توانید آن را بیابید، گل محمدی است. شاید در نظر بسیاری، کاشان مرکز تولید این گل باشد؛ اما گل های محمدی در تبریز نیز عطر و بوی خاصی دارند. تبریزی ها بر خلاف کاشانی ها که از این گل، گلاب تهیه می کنند، این گل خوشبو را برای تهیه مربای خوشمزه گل سرخ استفاده می کنند.

مربای گل سرخ

لوز زعفرانی تبریز

لوز شیرینی است که نام آن را در یزد هم می شنوید؛ اما لوز یزدی تفاوت زیادی با لوز تبریزی دارد. در لوز تبریزی مقدار بسیار زیادی زعفران و پودر بادام، کرم کارتا، آب و شکر و کمی مغز پسته برای تزیین استفاده می شود. تبریزی ها این شیرینی خوشمزه را بیشتر برای عید نوروز تهیه می کنند.

ایشلی کوکه / نان روغنی

اگر در شهر تبریز قدم بزنید مغازه های نان پزی زیادی را خواهید دید که همیشه در حال پخت نان های محلی و تازه هستند. یکی از این نان های محبوب ایشلی کوکه است. این شیرینی لذیذ از ترکیباتی مثل شیر، آرد، زنجبیل، تخم مرغ، ماست و … تهیه می شود. این نان خوشمزه را بهتر است داغ بخورید و اگر می خواید تازه آن گیر تان بیاید حتما صبح زود به نان پزی بروید.

ایشلی کوکه

صنایع دستی تور تبریز

قالی و تابلو فرش

استان آذربایجان شرقی و به خصوص شهر تبریز یکی از مراکز مهم تولید فرش دستباف اصیل ایرانی است تا جایی که شورای جهانی صنایع دستی، این شهر را به عنوان شهر جهانی بافت فرش انتخاب کرد. علاوه بر قالی و قالیچه های زیبا در کارگاه های فرش بافی تبریز تعداد زیادی تابلو فرش به ویژه با نخ ابریشم بافته می شود که جزو نفیس ترین سوغات شهر به حساب می آیند. نقطه عطف تولید فرش در تبریز به دوره صفویه برمی گردد چرا که پیش از این دوران فرش ها طرح های عشایری و ساده تری داشتند؛ اما در دوره صفویه فرش ها با شکوه تر و به عبارتی شاهانه تر شد. فرش تبریز اصولا دارای رنگ های شاد و باطراوات است که در طرح های هرتی، لچک ترنج، گلستانی، شکارگاه و … بافته می شود.

قالی و تابلو فرش

کفش تبریز

چرم تبریز یکی از مشهورترین برندهای صنعت چرم است که از گذشته تاکنون طرفداران بسیاری داشته است. هر کس با یک بار پا کردن کفش دست‌دوز تبریز، متوجه تفاوت آن با سایر نمونه ها می شود. امروزه بالغ بر 2000 کارگاه تولید کفش به همراه 5 هزار فروشگاه عرضه کفش و لوازم جانبی در شهر تبریز فعال هستند و انواع محصولات چرمی به ویژه کفش را به بازار عرضه می کنند.

نقره کاری

نقره کاری از مهم ترین صنایع دستی شهر تبریز به شمار می رود که این سبک از آن حدود 100 سال پیش از کشور ترکیه وارد آذربایجان شرقی شد و به شهرهای دیگر ورود پیدا کرد. نقره کاری روی فلز نقره از طریق روش هایی مثل خم کاری، لحیم کاری، قلم زنی و … انجام می شود. از جمله محصولات نقره کاری می توان به سینی، آینه، سماور و … اشاره کرد که می توانید به راحتی در بازارهای مختلف تبریز آن ها را پیدا کنید.

چاپ کلاقه ای | باتیک

این هنر دستی زیبا، نوعی چاپ روی پارچه های ابریشمی به ویژه روسری است که در کشورهای مختلف به ویژه آذربایجان، اندونزی و… رواج دارد. در این روش رنگ های مورد نیاز از طریق رنگرزی و واکس روی پارچه ایجاد می شوند. این رنگ ها در گذشته بیشتر گیاهی بودند و از گیاهانی مثل زردچوبه، روناس، پوست گردو و… تهیه می شدند.

قطب اصلی تولید این صنعت در شهر اسکو است؛ اما در تبریز نیز می توانید انواع مختلف آن را پیدا کنید. هنر چاپ کلاقه ای به نام کشور جمهوری آذربایجان در یونسکو به ثبت رسیده است و انواع روسری های کلاقه ای از سوغات جمهوری آذربایجان به حساب می آیند.

چاپ کلاقه ای

وَرَنی بافی / سوماک

یکی از هنرهای سنتی تبریز ورنی بافی ست که در بین عشایر ارسباران و اهر بسیار رایج است. ورنی یک نوع قالیچه بدون پرز است و شباهت زیادی به گلیم دارد. این زیراندازها به یک نوع گره خاص که به آن پود چینی می گویند بافته می شوند و برای بافت آن ها بیشتر از رنگ های قرمز، سرمه ای، سفید، بنفش روشن و … استفاده می شود. طرح موجود در این زیراندازها بیشتر الهام گرفته از طبیعت اند و ترکیبی از گیاهان، حیوانات و … هستند.

وَرَنی بافی

حجاری سنتی

از دیرباز، هنر حجاری سنتی در ایران از جایگاه خاصی برخوردار بوده و آثار بسیار هنرمندانه ای از خود به جای گذاشته است. شاید امروزه، این هنر رونق سابق خود را نداشته باشد؛ اما هنرمندان تبریزی هنوز به آن مشغولند و آثار باارزشی را با استفاده از این رشته هنری خلق می کنند. حجاری نوعی حکاکی روی سنگ است که برای انجام آن بعد از برش سنگِ مناسب و پیاده سازی طرح، با قلم، نقش و نگار مورد نظر را تراشیده و در نهایت آن را پرداخت می کنند.

حجاری سنتی

اطلاعات ضروری تور تبریز

کد تبریز: ۰۴۱

فاصله از تهران: ۶۳۱ کیلومتر

مدت سفر زمینی: حدود ۷ ساعت

مدت سفر هوایی: حدود یک ساعت و ۱۰ دقیقه

مدت سفر با قطار: بیشتر از ۱۰ ساعت

مسیر سفر زمینی از تهران به تبریز پیچیده نیست. کافی است اتوبان تهران-کرج را به ‌سمت قزوین و سپس زنجان ادامه دهید و وارد اتوبان زنجان- تبریز شوید.

نحوه دسترسی تور تبریز

اگر با هواپیما به تبریز سفر می‌ کنید، نگران حمل و نقل از فرودگاه نباشید؛ علاوه بر اتوبوس ‌هایی که از فرودگاه به مقصد بازار تبریز (راسته کوچه) در حرکت هستند، خدمات تاکسیرانی فرودگاه نیز برقرار است.

امکان سفر با قطار از تهران به تبریز وجود دارد. هزینه‌ی بلیط آن در حال حاضر حدود ۴۵ تا ۵۷ هزار تومان است. قطار بعد از ظهرها حرکت می ‌کند و صبح خیلی زود به مقصد می ‌رسد.