آسمان پرستاره پرشیا

آسمان پرستاره پرشیا

شرکت خدمات مسافرتی و جهانگردی

شبکه های اجتماعی ما

تماس با آژانس

02122887100

پشتیبانی 24 ساعته

دیدنی های مازندران


دیدنی های مازندران

دیدنی های مازندران

در متون کهن فارسی و کتیبه بیستون از مازندران با نام های «پشتخوارگی»، در اوستا به «پذشخوارگر» یاد شده و بعدها نیز با عنوان هایی چون تپورستان، تبرستان و مازندران یاد کرده اند. بر اساس بررسی های باستان شناسی، کرانه بحر خزر از مراکز مهم تمدنی ما قبل تاریخ است و به حدود دوازده هزار وپانصد سال می رسد.

عمده ترین ویژگی فرهنگ مردم مازندران زبان و فولکلر آن است. زبان طبری یا مازندرانی، بازمانده زبان ایرانیان قدیم پارسی میا نه است. مازندران تنها استان ساحلی دریای خزر است که از طریق 3 محور زمینی کندوان، هراز و فیروزکوه با مرکز کشور در ارتباط است و علاوه بر گذر راه آهن سراسری، سه فرودگاه ساری، نوشهر و رامسر نیز ارتباط هوایی آن را با سایر نقاط کشور برقرار می سازد.

همچنین جاده بابلسر- رامسر به طول 220 متر که با فاصله 10 تا 300 متری ساحل دریا می گذرد. هر چند که ساخت و سازهای ناموزون چهره ساحل را به شدت تخریب کرده است اما هنوز در گوشه و کنار می توان چشم اندازهای زیبایی از دریای خزر را به تماشا نشست. آب و هوای مازندران با توجه به وجود دریا، کوه و جنگل معتدل و مرطوب و کوهستانی تقسیم می شود.

دیدنی های مازندران

منطقه کوهستانی و مرتفع در جنوب استان و دامنه سلسله جبال البرز قرار گرفته است. بخش زیادی از زمین های میان بند یا در اصطلاح پرتاس که حد فاصل میان ییلاق و قشلاق است را جنگل ها و مراتع تشکیل می دهد.

جنگل های مازندران حدود یک میلیون هکتار مساحت دارند و مانند نوار سبزی دامنه های شمالی البرز و کرانه دریای مازندران را پوشانده است. این نوار سبز کوهستانی در برخی نقاط استان در بخش هایی از چالوس، نوشهر و رامسر فوق العاده به دریا نزدیک شده در منطقه خرم آباد و تنکابن کمی به عقب می رود و از محمودآباد و آمل تا قائمشهر رفته رفته فاصله با دریا بیشتر شده و به 30 کیلومتری می رسد.

در میان شهرهای شمال، رامسر سرسبز و ساحلی، جاذبه های زیادی دارد. سادات محله و کتالم با چشمه های آب گرم معدنی معروف است.منطقه جواهرده نیز از نظر تاریخی حائز اهمیت است. دهستان جواهرده 26 کیلومتری رامسر در دامنه کوه های پر برف سماموس قرار گرفته است. روستای ییلاقی و سنتی جواهرده با چشم اندازی وصف ناپذیر خودنمایی می کند.

برخورداری از آب و هوای مطبوع، پوشش گیاهی متنوع، طبیعی بکر و منحصر به فرد مورد استقبال گردشگران قرار می گیرد. تنکابن نیز در غرب مازندران و دریای خزر تمامی نواحی شمالی آن را فرا گرفته است.

از زیباترین جاذبه های طبیعی تنکابن منطقه ییلاقی سه هزار که دره ای است زیبا با چشم اندازهای بدیع، چمن زار، جلگه، رودخانه پر آب. سه هزار یک مجموعه زیستی و طبیعی کم نظیر در شمال ایران است که در آن اثری از زندگی انسان ها در گذشته های دور هم بر جای مانده است.

آب و هوای مطبوع به همراه آبشارها و چشمه های آب گوارا برای گروه های گردشگری مشتاق آرامش و  طبیعت و کاملا ایده آل و به یادماندنی است. مسیر دسترسی تنکابن به خرم آباد پس از عبور از قلعه گردن به سمت جنوب امداد یافته و در دو راهی لتاک در جانب شرقی وارد یک جاده خاکی می شود که به طرف منطقه زیبایی سه هزار ادامه پیدا می کند.

دیدنی های مازندران

پس از طی کردن مسافتی در حدود 35 کیلومتر با وسیله نقلیه در صورت 30 کیلومتر پیاده روی در دو کیلومتر شمال شرقی روستای میانرو در غرب رودخانه پرور آب معدنی «شلف» قرار دارد که مواد قلیایی، نمکی، آهکی، فسفر، اکسیدآهن، سیلیس، پتاس، آلومین، کلر، سود، کربنات، منیزیم و اسید سولفوریک تشکیل شده و با دارا بودن خواص طبی فراوان برای درمان بیماری های مختلف، نظیر امراض کلیوی سوء هاضمه و نقرس، امراض جلدی و درد روماتیسم مفید است.

این آب معدنی به همراه مناظر زیبای طبیعی اطراف مورد علاقه ورزشکاران و طبیعت گردان است. ایرانی ها برای رسیدن به شمال با مار خوش خط و خال چالوس خاطره های زیادی دارند. این جاده زیبا به شهر چالوس منتهی می شود.شهری در غرب استان مازندران که سابقه تاریخی فراوانی هم دارد و یکی از شهرهای مهم گردشگرپذیر ایران است.

اگر در چالوس دنبال چشمه های آبگرم معدنی می گردید چند مورد را به شما پیشنهاد می کنیم: در روستای واحد واقع در جاده عباس آباد به کلاردشت – آبگرم معدنی «پیش ترک»، در بین روستای رودبارک و مجل کلاردشت – آبگرم معدنی «تلو» و در جنوب روستای رودبارک – آبگرم «داریو»، در نزدیکی روستای برار در دهستان بیرون بشم کلاردشت آبگرم «کندوا»، در روستای آنگوران کلاردشت – آبگرم «لله جار» در حاشیه روستای لله جار در شمال شهر مرزن آباد – آبگرم روستای دلیر در کلاردشت اوقات خوشی را برایتان فراهم می آورند.

دیدنی های مازندران

در 48 کیلومتری جنوب غربی چالوس به کلاردشت می رسید. کلاردشت به تعبیری دشتی است در میان دره ای باز و گسترده که ییلاقات و آبادی های فراوانی را در بر گرفته است. «حسن کیف» مرکز آن است و دره ای زیبا در زیر قله علم کوه با رودخانه ای پر آب و ویلاهای متعدد از محل های مهم و جاذبه های گردشگری ویژه منطقه به شمار می رود. دریاچه ی ولشت در جنوب غربی چالوس و شمال شرقی منطقه کلاردشت در میان دره ای عمیق با وسعت حدود 15 هکتار و عمق متوسط 20 متر قرار دارد که حجم آب آن حدود سه میلیون متر مکعب است. به دلیل شیرین بودن آب آن، این دریاچه مأمن پرندگان مهاجر، ماهی و سایر آبزیان است.

دسترسی به دریاچه ولشت از طریق مرزن آباد و سمت غربی جاده چالوس امکانپذیر است. شهرک توریستی نمک آبرود نیز در کیلومتر 12 چالوس به تنکابن و در غرب شهر چالوس از نظر مناظر طبیعی مانند دریا و سواحل بسیار زیبا و مناسب، شالیزارهای سرسبز و کوه های پوشیده از گیاهان متنوع و هماهنگی این عوامل با یکدیگر و از طرفی دیگر برخورداری از امکاناتی نظیر تله کابین، هتل پنج ستاره، دریاچه، ویلاها، فضاهای دوچرخه سواری با امکانات رفاهی چیزی کم نگذاشته است.

به سمت شهرستان نور در شرق که حرکت کنید همچنان اقلیم دلبازی پیش رو دارید. وسعت شهرستان نور از ساحل دریا تا ارتفاعات البرز میانی، وجود تنوع آب و هوایی، رودخانه ها و آبشار های طبیعی همراه با آثار تاریخی و باستانی این شهرستان را نسبت به دیگر شهرستان های استان متمایز کرده است.

دیدنی های مازندران

پارک جنگلی نور در کیلومتر پنج شهر به سمت محمودآباد با مساحت 400 هکتار از نظر وسعت در کشور بی همتاست و انواع گونه های جنگلی مانند افرا، توسکا، انجیلی و… در آن یافت می شود.

رستوران زیبا، آلاچیق های متعدد چوبی، پارک های بازی کودکان، مسجد، سرویس های بهداشتی و زمین های ورزشی از جمله امکاناتی است که برای استفاده مسافران تدارک دیده شده است. آبشار آب پری، هرچند در مواقعی از سال چندان پر آب نیست اما شهر کوچک رویان بسیار به آن می بالد. جریان آب با شیبی 60 درجه از کوه، دانه های سنگی پایین جاده به طرف دره و درختان جنگلی در سینه کش کوه منظره زیبایی را در اختیار بازدیدکنندگان قرار می دهد. همین طور مسیر را به سمت بابل بپیمایید.

بابل یکی از شهرهای مهم مرکز استان مازندران است که دارای سابقه تاریخی سکونت و تمدن است و موقعیت ویژه جغرافیایی همراه با شرایط طبیعی مناسب وجود یادمان های تاریخی فراوان زمینه ساز اجرای طرح های گوناگون گردشگری را توجیه پذیر کرده است.

بر مبنای یافته های مورخان اسلامی شهر سوادکوه در جاده فیروزکوه قسمتی از کوهستان بزرگ قارن بود و شاهان محلی آن را ملوک الجبال می نامیدند این شهرستان دارای دو بخش مرکزی و شیرگاه و چهار شهر پل سفید، زیر آب، شیرگاه و آلاشت و 6 دهستان و 250 روستای فصلی و دائمی است که پوشش جنگلی دارد.

کشفیات باستان شناسی به همراه اسناد و مکتوبات تاریخی حاکی از آن است که سوادکوه از نواحی کهن طبرستان و ایران بوده و انسجام بافت فرهنگی و اجتماعی آن در دوران اساطیری ایران ریشه دارد.

مورخینی مانند ابن اسفندیار تا قبل از قرن دهم هجری قمری آن را جزئی از تپورستان در ایالت فرشوادگر ذکر کرده اند که از شرق تا جرجان، از غرب تا دیار آذربایجان، از جنوب تا نواحی ری، قومس و دامغان وسعت داشت.

در روایات شاهنامه فردوسی و اوستا آمده است که سواد کوه در گذشته محل زندگی انسان های متمدنی بوده که آیین دیوسنایی داشته اند. نشانه هایی نیز از آیین میترائیسم و مهرپرستی در قرون اولیه میلادی و اواسط حکومت پادشاهان ساسانی، در این ناحیه وجود داشت.

ساکنین این ناحیه به دلیل وضعیت طبیعی منطقه در بدو ورود سپاهیان عرب به ایران، سالیان متمادی با آن ها و عوامل خلفای اموی مبارزه کرده و حتی تا قرن چهارم هجری به زبان پهلوی سخن می گفته و با خط پهلوی کتابت می کرده اند. کتیبه ای نیز به خط پهلوی ساسانی در بنای باستانی برج لاجیم برجای مانده که مربوط به قرن پنجم هجری قمری است.

دیدنی های مازندران

سواد کوه به دریاچه شورمست می بالد.این جا تنها دریاچه طبیعی شهرستان سوادکوه است که وسعت آن 15 هزار متر مربع و عمق آن به 5 متر هم می رسد. چشم انداز ویژه این دریاچه در ارتفاعات البرز با جنگل های اطراف آن که از درختان کهنسال و بلند قامت توسکا پوشیده شده چشم اندازی به یادماندنی را به وجود آورده که در کمتر جایی می توان سراغ گرفت.

به ساری می رسیم. مرکز استان مازندران و از جمله شهرهای طبرستان و مرکز فرمانروایی اسپهبدان. این شهر در زمان سلوکیه به «سیرنکس»، در زمان ساسانی «سارویه» و در ادوار اسلامی «سارویه» و حالا «ساری» نام گرفت.

برج رسکت در دهستان فریم دودانگه ساری قرار دارد و از بناهای قرن پنجم هجری محسوب می شود. همین طور عمارت منوچهر خان کلبادی واقع در محله آب انبار نوساری که حدود 130 سال قبل و به دستور سردار جلیل امرای ارتش وقت ساخته شد که اکنون موزه است و آثار تاریخی را نگهداری می کند.

45 کیلومتر که به سمت جنوب غربی ساری در منطقه کوهستانی بپیمایید به سد سلیمان تنگه می رسید. این جا به وسیله بخش خصوصی امکانات تفریحی مناسبی برای اقامت و گردش روی آب تدارک دیده شده است که با توجه به عظمت سد، زیبایی دریاچه و فضای دلپذیر اطراف آن در حال حاضر یکی از زیباترین چشم اندازهای مازندران محسوب می شود.

دیدنی های مازندران

دوستداران طبیعت و حیات وحش می توانند به پناهگاه حیات وحش دشت ناز در محوطه زیبا با 55 هکتار مساحت در 35 کیلومتری شمال شرقی ساری بروند. فضای جنگل جلگه جلگه ای، دشت ناز برای علاقمندان به طبیعت و حیات وحش بسیار جذاب و دیدنی کرده است.

زبان و گویش

زبان طبری یا مازندرانی، باز مانده زبان ایرانیان قدیم است که دیرتر و کم تر از سایر زبان ها تحت تأثیر زبان های بیگانه ای چون عربی، مغولی، تاتاری قرار گرفته است. تا قرن پنجم هجری، پادشاهان طبرستان به خط پهلوی می نوشتند و سکه می زدند. دو کتیبه که به خط پهلوی در رِسِکت، واقع در دودانگه ساری، و گنبد لاجیم واقع در سوادکوه به دست آمده است، موید این مطلب است.

خوراک سنتی

به عنوان چند نمونه از غذاهای محلی می توان از غذاهای زیر نام برد:

الف) آغوز مسما: خورشتی که از گردو، مرغ، ترشی انار درست می شود.
ب) ته چین: برنج همراه با گوشت
ج) ترش ترشو: برنج را همراه با حبوبات، ترشی آلوچه، مانند آش درست می کنند.
د) دوپَتی: دوغ را به حبوبات پخته شده و سیر داغ اضافه می کنند.
ه) اسپناساک: اسفناج پخته همراه دانه انار، عدس، سیر داغ، رب گوجه و آب انار و نارنج
و) آش کدو: برنج پخته، کدوی پخته و له شده که آب زرشک و شکر به آن اضافه شده است.
ز) نازخاتون: بادمجان کبابی و له شده که به آن آبغوره، ریحان، جعفری و سیر کوبیده اضافه می شود.
ح) اسپنامرجی: شامل اسفناج پخته، عدس سیر، و انار ترش است.
ط) کَهی انار: کدوی پخته همراه باقلا و عدس پخته شده با گردوی ساییده و دانه انار، که سیر داغ به آن ها و مخلوط آن را همراه پلو می خورند.
ی) قلیه: عدس و گوشت را با هم مخلوط می کنند و دانه انار را در آخر اضافه می کنند. موقع خوردن سیر داغ روی غذا می ریزند.
ک) خورشت آلو: مرغ پخته همراه دانه انار، آلو سرخ شده و پیاز داغ.

رزرواسیون بلیط ارزان و آنلاین کیش از آپ آسمان پر ستاره پرشیا
دیدن  همه هتل های کیش