آسمان پرستاره پرشیا

آسمان پرستاره پرشیا

شرکت خدمات مسافرتی و جهانگردی

تورهای رفتینگ


تورهای رفتینگ

تورهای رفتینگ

ورزش رفتینگ یا قایق سواری در رودخانه های خروشان، یک ماجراجویی گروهی است که توسط یک راهنما در رودخانه های روان و خروشان سراسر جهان با عنوان تورهای رفتینگ برگزار می شود. این ورزش معمولا چیزی بین دو تا سه ساعت به طول می انجامد که در آن شما گاهی به پارو زدن نیاز پیدا می کنید اما در بیشتر مواقع این جریان آب است که شما را به جلو می کشاند. ماجراجویان این ورزش را جزو هیجان انگیزترین ورزش‌های آبی می دانند که البته حتی آن هایی که همیشه می پرسند رفتینگ چیست نیز با چند دقیقه آموزش و با کمک راهنما می توانند این هیجان را تجربه کنند.

ویژگی های قایق تورهای رفتینگ

به طور ساده می توان گفت که قایق رفتینگ یا رفت یک قایق بادی بزرگ است. آنها در اندازه های مختلف ۴ تا ۱۸ نفره وجود دارند، در بعضی از رفت ها بر اساس رودخانه و شدت خروشانی آن افراد معمولا، ۶، ۸ و ۱۰ نفره تقسیم می شوند اما بعضی از آن ها نیز هستند که قایق هایی با ظرفیت بیشتر را استفاده می‌کنند. رفت های مدرن معمولا طوری ساخته می شوند که به خودی خود آب ریخته در قایق را بر اثر تکان های شدیدی که در طول مسیر اتفاق می افتد بیرون بریزند. آن ها همچنین از جنس های مقاومی ساخته می شوند که وقتی با سنگ ها و صخره ها برخورد می کنند، صدمه نبینند.

قایق تورهای رفتینگ

تور لیدر

در ورزش رفتینگ عوامل یک تیم واحد هستند که آنها مسئول هماهنگی حرکت قایق هستند. هر یک از اعضا معمولا متخصص ورزش های آبی است. آن ها معمولا به رودخانه بسیار مسلط هستند و نقاطی را که به پارو زدن یا کارهای تخصصی دیگر نیاز است را به خوبی می شناسند. در سفرهای رفتینگ، عوامل گاهی فقط برای آموزش می آیند و مسافرانی که به آب وارد می شوند نیاز به یک راهنمای با تجربه یا کاپیتانی که قایق را در اختیار بگیرد دارند. مسافران به هم کمک می کنند تا دستورات راهنما را انجام دهد. اصطلاحات خاصی در رابطه با راندن قایق وجود دارد که همگی قبل از شروع رفتینگ، آموزش داده می شوند.

وظیفه اصلی راهنما، برقراری امنیت است. کار آن ها راهنمایی مسافران برای انجام مجموعه ای از نکات امنیتی در داخل قایق و در رودخانه مانند طریقه شنا در آب در صورت افتادن داخل رودخانه، به خاطر سپردن نحوه پارو زدن و دستورات دیگر می باشد. راهنما همچنین وظیفه دارد که به اصطلاح رودخانه را زودتر بخواند و در جا تصمیم بگیرد که کدام مسیر ها بهتر است و از چه مسیرهایی می توان هیجان بیشتر و البته امن تری تجربه کرد. راهنمایان رفتینگ معمولا بسیار خلاق هستند و شخصیت مهربان و البته پر جذبه ای دارند.

تجهیزات مسافران

تجهیزات قایقرانی برای مسافران شامل جلیقه نجات، لباس های مخصوص، کلاه ایمنی و یک پارو می شوند. تجهیزات مورد نیاز راهنما نظیر قایق، طناب، دستگاه ارتباطی، سوت، چاقوی رودخانه، جلیقه نجات، کیف کمک های اولیه و پاروی بزرگی می باشند.

تجهیزات مسافران

مسیریابی رفتینگ

افرادی که به رودخانه خوانی واقف هستند یا به اصطلاح عامیانه تر به آن ها بلد رودخانه می گویند دارای مهارت هایی هستند که با تمرین مداوم به دست آورده اند. رودخانه دارای ویژگی های بسیاری (حجم آب، فرود عمودی، موانع، آوار، سنگ ها، سنگ های کم عمق، سوراخ ها، امواج و غیره) است که امواج را تشکیل می دهند. رودخانه های مناسب رفتینگ دارای موج هایی هستند که از ۱ تا ۶ درجه بندی می شوند که کم خطرترین آن ۱ و پرخطرترین ۶ است. کار راهنمای این است که در رودخانه به طوری حرکت کند که علاوه بر هیجانی که مسافران انتظار دارند، بتواند امن ترین مسیر را انتخاب کند.

رودخانه های معروف ایران

در ایران افراد زیادی بعد از آنکه می پرسند رفتینگ چیست به سراغ این می روند که آیا در ایران هم می شود این ورزش را انجام داد که البته جواب آن بسیار واضح است. در فهرست زیر چند نمونه از رودخانه هایی که قابلیت رفتینگ را دارند، برایتان آورده ایم. شما می توانید از بین تورهای متعددی که در ایران برگذار می شود یکی را به مقصد دلخواه انتخاب کنید و در آن رفتینگ کنید.

رودخانه های معروف ایران

چهار محال و بختیاری، رودخانه ارمند: مسیر این رودخانه حدود ۲۰ کیلومتر است و درجه سختی آن بین ۲ تا ۴ است.
چهارمحال و بختیاری، زاینده رود : بیشتر مناسب فصل بهار می باشد. کمترین مسیر آن ۳ کیلومتر است و درجه سخی آن بین ۳ تا ۴ است.
مازندران، رودخانه هراز : مسیر این رودخانه معمولا دو ساعت طول می کشد که درجه سختی آن ۴ به بالا (بستگی به فصل) می باشد.
گیلان، سفیدرود : این رودخانه همچنین برای کایاک سواری نیز مناسب است. درجه سختی آن بین ۲ تا ۳ می باشد.
کردستان، رودخانه سیروان : رودخانه سیروان در ناحیه هورامان کردستان است که مسیر آن هم برای افراد مبتدی و هم برای حرفه‌ها مناسب است. درجه سختی آن بین ۳ تا ۴ است.
لرستان و خوزستان، رودخانه دز : این رودخانه نیز در بین رفتینگ سواران بسیار محبوب است و درجه سختی آن بین ۳ تا ۵ می باشد.

مقاصد تورهای رفتینگ

پل تاریخی هوره 

پل تاریخی هفت دهنه ای هوره در منطقه سامان استان چهارمحال و بختیاری با سبک معماری سنتی یادگار دوران صفوی است که به علت عدم وجودامکانات رفاهی در منطقه ناشناخته مانده است. این پل که در مجاورت روستای هوره روی رودخانه زاینده رود بسته شده دو روستای هوره و سوادجان در بخش سامان را به هم متصل می کند.
پل هوره در عهد صفوی با هفت دهنه با سبک معماری سنتی و با مصالح سنگ تراش و سیمان ساخته شده است.طول پل 63 متر، ارتفاع آن هشت متر و عرض آن شش متر است. این جاذبه دیدنی به لحاظ قرار گرفتن روی رودخانه خروشان زاینده رود و وجود درختهای سر به فلک کشیده به یکی از بهترین جاذبه های طبیعی استان تبدیل شده است.

پل تاریخی هوره

پل زمانخان 

شهرستان سامان نگین گردشگری استان چهارمحال و بختیاری ست، شهری که در ۲۵ کیلومتری شهرکرد قرار دارد و جاذبه های تاریخی، فرهنگی و طبیعی زیادی را در خود جای داده است. بدون شک یکی از دیدنی ترین جاذبه های تاریخی این شهر پل زمانخان است پلی که بر روی رودخانه زاینده رود کشیده شده و سبک ساخت آن به صورت دو دهنه طاق قوسی است. در سال های گذشته پل ها معمولا از جنس چوب و سنگ ساخته می شدند و امروز نمونه های جذابی از پل های سنگی برجای مانده است که ارزش گردشگری دارند. پل دو دهانه دارد و بر روی سه پایه سنگی طبیعی جای گرفته است و به دلیل ارزش تاریخی زیادی که دارد گردشگران زیادی را به خود جذب می کند. افراد زیادی به خصوص در ماه های گرم تابستان به کنار این پل می روند تا به غیر از بازدید از یک اثر تاریخی از آب و هوای خنک و چشم اندازهای سرسبز اطراف لذت ببرند و تفریحاتی مثل رفتینگ را تجربه کنند.

پل زمانخان شهرستان سامان نگین

روستای سوادجان

روستای سوادجان از توابع شهرستان سامان در استان چهارمحال و بختیاری است که در حاشیه محور اصلی رودخانه زاینده رود قرار دارد. با وجود قابلیت‌های فرهنگی، بافت روستا، اکوتوریبسم (گردشگری طبیعت) و باغ‌های سرسبز در کنار رودخانه، این روستا یکی از مقاصد گردشگری در منطقه به‌شمار می‌رود. روستا شامل دو بافت قدیم و جدید می‌شود که بافت قدیم آن مربوط به دوران صفوی است و قدمتی بیش از ۶۰۰ سال دارد. از دیدنی‌های سوادجان می‌توان به امامزاده سلیمان، قرآن دست‌نویس با عمر ۲۰۰ سال و دالان‌های تاریخی روستا اشاره کرد.

بابا پیر احمد

حوالی شهر بن ( مرکز شهرستان بن در استان چهارمحال و بختیاری، و در 14 کیلومتری روستای شیخ شبان ) و در میان باغات سرسبز حاشیه رودخانه زاینده رود قرار دارد. شهرستان بن، از شهرستان های 9 گانه استان چهارمحال و بختیاری، با بیش از ۳۰۲۰۸ نفر جمعیت می باشد که مرکز آن ( شهر بن ) در فاصله 25 کیلومتری شهرکرد ( مرکز این استان ) قرار دارد.