نویسنده: مارال عابدی
زمان مطالعه: 3 دقیقه
لینک کوتاه مطلب : https://www.apstour.com/?p=108401
اشتراک این مطلب:ویروس کرونا
ویروس کرونا چیست؟
ویروسهای کرونا گروه بزرگی از ویروسها هستند که میتوانند حیوانات و انسانها را آلوده کنند و باعث بروز ناراحتیهای تنفسی شوند؛ این ناراحتیها ممکن است به اندازه سرماخوردگی خفیف یا به اندازه ذات الریه شدید باشند. در موارد نادر، ویروسهای کرونای حیوانی، انسانها را آلوده میکنند و سپس بین آنها سرایت پیدا میکنند. شاید ویروس SARS (نشانگان تنفسی حاد) در سال 2002 الی 2003 را به خاطر بیاورید؛ این ویروس نمونهای از ویروس کرونا بود که از حیوانات به انسان منتقل شد. یکی دیگر از موارد مهم و جدیدتر نژاد ویروس کرونا MERS (نشانگان تنفسی خاورمیانه) نام دارد که در سال 2012 در خاورمیانه کشف شد و به گفته دانشمندان این ویروس ابتدا از شتر به انسان انتقال پیدا کرده است.
علائم ویروس کرونا
معمولیترین حالت این ویروس باعث سرماخوردگی میشود اما در مواردی باعث سندروم حاد تنفسی یا همان “سارس” میشود. نشانههای ابتلا به این ویروس در انسان تب، سرفه، نفس نفس زدن و تنگی نفس است.
اقدامات لازم جهت پیشگیری از ویروس کرونا
ویروس کرونا چقدر خطرناک است
گرچه به نظر می رسد اوج بیماری کووید ۱۹ در چین سپری شده، ولی در سایر نقاط جهان به سرعت در حال گسترش است و در بعضی موارد، تعداد مبتلایان هر هفته دو برابر می شود.محققان بر این باورند که در هر هزار مورد ابتلا به این بیماری، بین پنج تا ۴۰ مورد به مرگ منجر می شود. بهترین تخمین ۹ نفر در هر هزار نفر یا یک درصد است. مدیر سازمان بهداشت جهانی بتازگی گفت که در سطح جهانی، حدود ۳/۴ درصد از مبتلایان به کووید ۱۹ می میرند.علت پایینتر بودن تخمین محققان از میزان مرگ بیماری، این است که همه موارد بیماری گزارش نمی شوند.احتمال مرگ به چندین عامل بستگی دارد از جمله سن، جنسیت، وضعیت عمومی سلامت و امکانات بهداشت و درمان در محلی که در آن زندگی می کنید.البته نباید از نظر دور داشت که تخمین میزان مرگ و میر بیماری مشکل است، زیرا بسیاری از موارد غیرحاد از بیماری گزارش نمی شوند. افزون بر این، رسیدن بیمار به مرحله بهبود یا مرگ زمانبر است، پس اگر همه موارد بیماری را در نظر بگیریم که هنوز دوره آنها کامل نشده، میزان مرگ را کمتر از حد واقعی برآورد خواهیم کرد.محققان اطلاعات و شواهد را در کنار یکدیگر در نظر می گیرند تا بتوانند تصویری از میزان مرگ و میر بیماری به دست آوردند.
برای محافظت و پیشگیری از خود و دیگران چکاری انجام دهیم
شستشوی مکرر دست، مصرف مایعات، سرفه کردن در قسمت داخلی آرنج یا دستمال کاغذی و ماندن در خانه در صورت احساس بیماری. بهعلاوه، توصیه میکنیم که حتی وقتی بیمار نیستید در خانه بمانید، مگر اینکه واقعاً لازم باشد بیرون بروید، و حفظ فاصله در جوامع را رعایت کنید (حداقل شش فوت از دیگران فاصله بگیرید).
این ویروس چگونه منتقل میشود؟
مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا، این بیماری نیز از طریق ترشحات تنفسی فرد بیمار هنگامی که او سرفه یا عطسه می کند، منتقل می شود. قطرک های پخش شده روی سطوح می نشینند و ویروس از طریق دست های دیگران، به آنها منتقل می شود.مردم هنگامی که دهان، بینی و چشمان خود را لمس می کنند به این بیماری مبتلا می شوند.ویروس جدید موجب عفونت ریه میشود و با سرفه و عطسه همراه است.
اگر در نتیجه آزمایشات ویروس کرونا ذکر شد جای نگرای دارد؟
لزوماً خیر. اکثر موارد تشخیص ویروس کرونا مانند این است که به شما بگویند آنفلوانزا یا سرماخوردگی عادی دارید. به خاطر داشته باشید که اصطلاح «ویروس کرونا» کل یک خانواده ویروس را دربرمیگیرد. مثبت بودن نتیجه آزمایش ویروس کرونا دلیلی برای نگرانی نیست. ممکن است کمی گیجکننده باشد، پس لطفاً در صورت مشاهده قید شدن این واژه، با پزشک یا تیم مراقبتی خود مشورت کنید.