قبرس اروپایی
جمهوری قِبرِس کشوری جزیرهای است، در شرق دریای مدیترانه که پایتخت آن نیکوزیا است. این کشور به دو بخش قبرس شمالی (بخش ترکنشین) و بخش یونانینشین تقسیم میشود که در آن هردو زبان ترکی و یونانی رسمی هستند. یونانیها ارتودوکس و ترکهای قبرس مسلمان هستند.
جزیره قبرس بعد از جزیره ساردنی و سیسیل سومین جزیره بزرگ در دریای مدیترانه است و جمهوری قبرس از اعضای اتحادیه اروپا میباشد. قبرس از نقاط گردشگرپذیر مدیترانهاست و در ۱ ژانویه ۲۰۰۸ به حوزه یورو پیوست.
جمعیت کل جزیره یک میلیون و صد هزار نفر است و جمعیت جمهوری قبرس بدون احتساب قبرس شمالی ۸۴۰ هزار نفر است. ۷۷ درصد مردم این جزیره یونانی و ۱۸ درصد نیز از ترکان قبرس هستند.
این جزیره به خاطر مکان راهبردی خود در طی تاریخ مورد حمله و اشغال امپراتوریهای گوناگون ازجمله هیتیها، آشوریها، مصریها، ایرانیان، یونانیها، رومیها، بیزانسیها، عثمانیها و اعراب قرار گرفتهاست. اسکندر مقدونی در ۳۳۳ پیش از میلاد قبرس را از ایران جدا کرد.
تاریخ
قبرس جزیرهای است که در طول تاریخ در تصرف ایرانیان، رومیها، یونانیها، امپراتوری عثمانی و سرانجام انگلیسیها بوده است؛ اما پس از جنگ جهانی دوم انگلیس به علت ضعف اقتصادی و کاهش نفوذ جهانی از این جزیره خارج شد. سپس رهبران سه کشور انگلیس، یونان و ترکیه به همراه رهبران دو بخش قبرس در ۱۱ فوریه ۱۹۵۹ پیمانی را امضا کردند که به موجب آن مسائل جزیره به نسبت ۷ به ۳ میان یونانیتبارها و ترکتبارها تقسیم شد.
قبرس در سال ۱۹۶۰ استقلال خود را از بریتانیا کسب کرد و حکومت مستقل قبرس براساس مشارکت جوامع ترک و یونانی در اداره امور این جزیره اعلام موجودیت کرد و بریتانیا، یونان و ترکیه حق حاکمیت دولت قبرس را تضمین کردند.
در دسامبر ۱۹۶۳، نمایندگان ترک در پی اختلاف بر سر نحوه اجرای این توافق از دولت قبرس بر اثر حادثه کریسمس خونین از قبرس اخراج شدند با آغاز عملیات نظامی یونانیهای این جزیره، ترکهای قبرس کشور را ترک کردند و این سرآغاز درگیریهای قومی میان ترکها و یونانیها در این جزیره بود که برای ۱۱ سال ادامه پیدا کرد. و در پی بروز درگیری بین دو طرف، سازمان ملل متحد در سال ۱۹۶۴ یک نیروی پاسدار صلح را به این جزیره اعزام داشت که ماموریت آن تا کنون تمدید شدهاست. در این درگیریها طرف ترک تلفات سنگینتری را متحمل شد و حدود ۲۵ هزار نفر که یک پنجم جمعیت ترکها را شامل میشد آواره شدند.این افراد در حدود ۱۰ سال تا پیش از حمله سال ۱۹۷۴ ترکیه به جزیره قبرس به صورت پناهنده زندگی میکردند.تا اواخر سال ۱۹۶۰ تنش ادامه پیدا کرد و در طی این مدت حدود ۶۰ هزار نفر از ترکهای قبرسی مجبور به ترک خانههای خود و مهاجرت به کشورهای دیگر شدند.
در سال ۱۹۷۴ دولت سراسقف ماکاریوس، رئیس جمهور وقت قبرس، در کودتایی به تحریک حکومت نظامیان یونان سرنگون شد و ترکیه با استناد به موقعیت خود به عنوان یکی از تضمینکنندگان حق حاکمیت قبرس، یگانهای ارتش خود را در شمال این سرزمین مستقر کرد که عملاً باعث تقسیم این جزیره شد.[۷] بحران قبرس پس از حمله ترکیه به قبرس و اعلام استقلال جمهوری ترک قبرس شمالی که فقط از سوی ترکیه مورد تایید قرار گرفت آغاز شد. با وجود پیشنهادهای گوناگون بینالمللی این بحران همچنان حل نشده باقیماندهاست.
تقسیمات کشوری
جمهوری قبرس به شش استان تقسیم شدهاست. نام این استانها فاماگوستا، کیرنیا، لارناکا، لیماسول، نیکوزیا، و پافوس است.
اقتصاد
اقتصاد جزیره قبرس از اغاز استقلال مبتنی بر نظام بازار آزاد بودهاست. صادرات عمدهٔ قبرس شامل: محصولات کشاورزی (گندم. جو. سیب زمینی. و مرکبات). میوههای مختلف . تنباکو. محصولات صنعتی. انواع پوشاک. کفش و صنایع دستی بودهاست. واردات عمده نیز شامل: مواد خوراکی. دام زنده. نفت و فراوردههای شیمیایی میباشد.
مردم
بر پایه آمارهای پذیرفته شده ۸۰٪ یونانی تبار، ۱۸٪ ترکتبار و ۲٪ نیز از دیگر اقلیتهای مسیحی (مارونی ، کاتولیک لاتینی و ارمنی) هستند.
فرهنگ
قسمت شمالی قبرس فرهنگی برگرفته از ترکیه و بخش جنوبی آن برگرفته از یونان دارد.
جغرافیا
قبرس دارای تابستانهای گرم و خشک و زمستانهای معتدل است. حدود ۱۲٪ زمینهای آن زیر کشت بوده و در آن مرکبات، سیب زمینی، گندم، زیتون و جو به عمل میآید. پرورش گوسفند، بز و خوک نیز رایج است. صنایع قبرس چندان پیشرفته نیست و شامل صنایع دستی و محلی میباشد. توریسم، منبع درآمد مهمی برای قبرس محسوب میشود.
Visa Conditions
ویزای قبرس برای اتباع ایرانی توسط سفارت قبرس در ایران صادر می گردد. به طور کلی این ویزا در ایام تابستان که پروازهای مستقیم بین تهران و لارناکا برقرار است راحت تر صادر می شود. از آنجا که قبرس عضو اتحادیه اروپا است و در آستانه پیوستن به پیمان شینگن قرار دارد مقررات و قوانین سختی جهت صدور ویزا دارد. از طرفی داشتن ویزای قبرس اروپایی برای کسانی که می خواهند در آینده ویزای شینگن بگیرند یک امتیاز بزرک محسوب می شود.
معمولا ویزاهای توریستی که برای افراد عادی صادر می شود بیشتر از یک یا دو هفته اعتبار ندارد و به صورت یکبار ورود است. جهت اخذ ویزای قبرس لطفا با ما تماس بگیرید.
مدارک لازم جهت اخذ ویزای قبرس توریستی هفت روزه:
اصل پاسپورت با ۷ ماه اعتبار
۲ قطعه عکس ۶ در ۴ رنگی زمینه سفید
کپی و اصل شناسنامه
گواهی اشتغال به کار با ذکر سمت و میزان درآمد با ترجمه انگلیسی
پرینت حساب جاری یا پس انداز بانکی با ترجمه انگلیسی و با مانده حداقل ۷ میلیون تومان و درج مهر شعبه
مشخصات کامل مسافر از قبیل آدرس منزل و محل کار با ذکر شماره تلفن
گذرنامه قدیمی ممهور به سایر ویزاها
رزرو بلیط رفت و برگشت و ووچر هتل کانفرم شده و پرداخت شده که توسط آفتاب تراول تامین خواهد شد
در ایام غیر توریستی جهت اخذ ویزای قبرس نیاز به ترجمه رسمی سند مالکیت متقاضی نیز وجود دارد
مدت زمان اخذ ویزای قبرس
از زمان تحویل کامل مدارک به سفارت قبرس در تهران 8 روز کاری جهت اخذ ویزای قبرس زمان لازم است. در فصل تابستان و ایام نزدیک به عید نوروز و به طور کلی در پرونده های خاص می توان در فاصله کوتاه تری نیز ویزا گرفت. جهت کسب اطلاعات بیشتر لطفا با ما تماس بگیرید.
ویزای قبرس جهت حضور در سفارت آمریکا
مسافران محترمی که با پاسپورت ایرانی جهت مصاحبه و یا انجام هر گونه کار اداری در سفارت آمریکا در نیکوزیا به کشور قبرس سفر می کنند نیز نیازمند ویزای قبرس می باشند. این افراد علاوه بر مدارک ذکر شده در بالا، باید یک کپی از مدارک مربوط به سفارت آمریکا نظیر فرم DS160 و وقت کانفرم شده سفارت آمریکا در نیکوزیا را نیز در مدارک خود داشته باشند.
ویزای قبرس جنوبی برای افرادی که به قبرس شمالی سفر کرده اند
کلیه مسافرانی که مهر قبرس شمالی یا قبرس ترک در پاسپورت آنها وجود دارد جهت اخذ ویزای قبرس جنوبی، یونان، ایتالیا، دانمارک و چند کشور دیگر اروپایی با مشکل مواجه خواهند شد. این افراد باید حتما پاسپورت خود را عوض کنند و با پاسپورت سفید مدارک آنها به سفارت قبرس اروپایی برده شود. ما برای این مسافران نیز جهت دریافت روادید قبرس اروپایی افدام می کنیم، اما هیچ گونه مسئولیتی از طرف آژانس در قبال رد درخواست و ریجکتی ویزای قبرس پذیرفته نمی شود.
سفر به قبرس شمالی یا قبرس ترک
افرادی که از قبرس اروپایی ویزا بگیرند و ورود آنها به قبرس اروپایی باشد، می توانند به صورت زمینی به قبرس شمالی بروند و از شهرهای آن بازدید کنند اما خروج مسافر از قبرس باید حتما از قبرس جنوبی باشد.
قبرس شمالی برای اتباع ایرانی نیازی به ویزا ندارد، افرادی که به ورودشان از مرز قبرس شمالی است حق ورود و بازدید از قبرس جنوبی را ندارند و در آینده نیز در گرفتن ویزای شینگن و ویزای قبرس جنوبی با مشکل مواجه خواهند شد.
ویزای قبرس برای افرادی که ویزای شینگن معتبر دارند
کلیه افرادی که از هر یک از کشورهای عضو پیمان شینگن، ویزای معتبر با حداقل 2 بار اجازه ورود داشته باشند، یه شرطی که ورود اول با آن ویزا را از کشور صادر کننده ویزا انجام داده باشند، می توانند بدون نیاز به ویزای قبرس به کشور قبرس جنوبی سفر کنند و به اندازه باقی مانده از ویزای شینگن خود در کشور قبرس اقامت داشته باشند.
قبرس بخشی از منطقه شینگن نیست. اما دارندگان ویزای شینگن مجاز به ورود به قبرس بدون اخذ ویزای کوتاه مدت هستند به شرط آنکه قبلا از ویزای شینگن برای ورود به کشور صادر کننده استفاده کرده باشند.
پاسپورت:
پاسپورت مسافران غیر اروپایی جهت ورود به قبرس جنوبی باید حداقل دارای 7 ماه اعتبار باشد.
مسافران غیر اروپایی مجاز به ورود به جمهوری قبرس از طریق فرودگاه لارناکا یا پافوس، یا بنادر لارناکا، لیماسول، لاتسیس و پافوس هستند که در منطقه ای زیر نظر دولت جمهوری قبرس واقع شده اند.
هر بندر یا فرودگاهی در منطقه قبرس که در آن دولت کنترل موثر ندارد (مناطق ترک نشین)، نقاط غیرقانونی برای ورود از سوی مقامات قبرسی یونانی نشین اعلام شده اند و هر تلاشی برای ورود به جمهوری قبرس از این مسیرها موجب رد دارندگان پاسپورت های غیراروپایی می شود و جرایمی مانند اخراج شدن را به همراه دارد. دارندگان پاسپورت های اروپایی از این قانون معاف هستند و آزاد هستند از هر نقطه ای به قبرس وارد شوند.
انواع ویزا :
ویزای تک ورودی
ویزای دو ورودی یا چند ورودی
ویزای ترانزیت
اعتبار:
برای اتباع ایرانی معمولا ویزا دقیقا مطابق با برنامه سفر ارائه شده به سفارت صادر می شود، یعنی روز ورود و خروج مطابق رزرو بلیت و هتل در ویزا قید می شود و مسافر هیچ فرصتی جهت تغییر برنامه سفر پس از اخذ ویزای قبرس ندارد. برای اتباع غیر ایرانی معمولا ویزاها برای 90 روز در دوره 180 روزه معتبر است. اتباع خاصی می توانند برای ویزای چند ورودی سه ساله ادغام کنند.
ترانزیت:
اتباع برخی از کشورها (اما نه آنچه در بالا آمد) باید ویزای ترانزیت گرفته و آن را با کنسولگری هماهنگ کنند.
ورود با حیوانات خانگی:
حیوانات خانگی باید پاسپورت یا گواهی سلامت حیوان، به علاوه گواهی واکسیناسیون (شامل هاری) داشته باشند اگر از کشورهای غیر اروپایی وارد می شوند. حیواناتی که از اروپا وارد می شوند نیاز به پاسپورت، ریزتراشه و گواهی واکسن هاری دارند.
اخذ اقامت قبرس از طریق خرید ملک:
کشور قبرس به افرادی که در این کشور ملک نوساز خریداری نمایند اقامت می دهد. چنانچه ارزش ملک خریداری شده حداقل 300 هزار یورو باشد، به خریدار و اعضای خانواده وی اقامت دائم داده می شود. چنانچه ارزش ملک زیر 300 هزار بورو باشد، به خریدار و اعضای خانواده وی تا زمانی که ملک خود را در قبرس دارند ویزای چندبار ورود یا Multiple داده می شود ، اما این خرید ملک منجر به اخذ اقامت دائم نخواهد شد، مگر اینکه افراد ملک های دیگری را نیز خریداری کنند تا ارزش ملک های خریداری شده در مجموع به 300 هزار یورو برسد.
اخذ اقامت قبرس از طریق ثبت شرکت:
به افرادی که در قبرس شرکت ثبت کنند اقامت موقت قبرس داده خواهد شد. چنانچه شرکت این افراد فعال باشد، اقامت موقت تبدیل به اقامت دائم خواهد شد. جهت ثبت شرکت باید سرمایه اولیه حداقل 65 هزار یورو با خود به قبرس ببرید، این سرمایه باید در حساب بانکی شرکت قرار گیرد و پس از 2 الی 3 ماه می توانید این سرمایه را خارج نمایید.
Google Maps
ویزای قبرس برای اتباع ایرانی توسط سفارت قبرس در ایران صادر می گردد. به طور کلی این ویزا در ایام تابستان که پروازهای مستقیم بین تهران و لارناکا برقرار است راحت تر صادر می شود. از آنجا که قبرس عضو اتحادیه اروپا است و در آستانه پیوستن به پیمان شینگن قرار دارد مقررات و قوانین سختی جهت صدور ویزا دارد. از طرفی داشتن ویزای قبرس اروپایی برای کسانی که می خواهند در آینده ویزای شینگن بگیرند یک امتیاز بزرک محسوب می شود.
معمولا ویزاهای توریستی که برای افراد عادی صادر می شود بیشتر از یک یا دو هفته اعتبار ندارد و به صورت یکبار ورود است. جهت اخذ ویزای قبرس لطفا با ما تماس بگیرید.
مدارک لازم جهت اخذ ویزای قبرس توریستی هفت روزه:
اصل پاسپورت با ۷ ماه اعتبار
۲ قطعه عکس ۶ در ۴ رنگی زمینه سفید
کپی و اصل شناسنامه
گواهی اشتغال به کار با ذکر سمت و میزان درآمد با ترجمه انگلیسی
پرینت حساب جاری یا پس انداز بانکی با ترجمه انگلیسی و با مانده حداقل ۷ میلیون تومان و درج مهر شعبه
مشخصات کامل مسافر از قبیل آدرس منزل و محل کار با ذکر شماره تلفن
گذرنامه قدیمی ممهور به سایر ویزاها
رزرو بلیط رفت و برگشت و ووچر هتل کانفرم شده و پرداخت شده که توسط آفتاب تراول تامین خواهد شد
در ایام غیر توریستی جهت اخذ ویزای قبرس نیاز به ترجمه رسمی سند مالکیت متقاضی نیز وجود دارد
مدت زمان اخذ ویزای قبرس
از زمان تحویل کامل مدارک به سفارت قبرس در تهران 8 روز کاری جهت اخذ ویزای قبرس زمان لازم است. در فصل تابستان و ایام نزدیک به عید نوروز و به طور کلی در پرونده های خاص می توان در فاصله کوتاه تری نیز ویزا گرفت. جهت کسب اطلاعات بیشتر لطفا با ما تماس بگیرید.
ویزای قبرس جهت حضور در سفارت آمریکا
مسافران محترمی که با پاسپورت ایرانی جهت مصاحبه و یا انجام هر گونه کار اداری در سفارت آمریکا در نیکوزیا به کشور قبرس سفر می کنند نیز نیازمند ویزای قبرس می باشند. این افراد علاوه بر مدارک ذکر شده در بالا، باید یک کپی از مدارک مربوط به سفارت آمریکا نظیر فرم DS160 و وقت کانفرم شده سفارت آمریکا در نیکوزیا را نیز در مدارک خود داشته باشند.
ویزای قبرس جنوبی برای افرادی که به قبرس شمالی سفر کرده اند
کلیه مسافرانی که مهر قبرس شمالی یا قبرس ترک در پاسپورت آنها وجود دارد جهت اخذ ویزای قبرس جنوبی، یونان، ایتالیا، دانمارک و چند کشور دیگر اروپایی با مشکل مواجه خواهند شد. این افراد باید حتما پاسپورت خود را عوض کنند و با پاسپورت سفید مدارک آنها به سفارت قبرس اروپایی برده شود. ما برای این مسافران نیز جهت دریافت روادید قبرس اروپایی افدام می کنیم، اما هیچ گونه مسئولیتی از طرف آژانس در قبال رد درخواست و ریجکتی ویزای قبرس پذیرفته نمی شود.
سفر به قبرس شمالی یا قبرس ترک
افرادی که از قبرس اروپایی ویزا بگیرند و ورود آنها به قبرس اروپایی باشد، می توانند به صورت زمینی به قبرس شمالی بروند و از شهرهای آن بازدید کنند اما خروج مسافر از قبرس باید حتما از قبرس جنوبی باشد.
قبرس شمالی برای اتباع ایرانی نیازی به ویزا ندارد، افرادی که به ورودشان از مرز قبرس شمالی است حق ورود و بازدید از قبرس جنوبی را ندارند و در آینده نیز در گرفتن ویزای شینگن و ویزای قبرس جنوبی با مشکل مواجه خواهند شد.
ویزای قبرس برای افرادی که ویزای شینگن معتبر دارند
کلیه افرادی که از هر یک از کشورهای عضو پیمان شینگن، ویزای معتبر با حداقل 2 بار اجازه ورود داشته باشند، یه شرطی که ورود اول با آن ویزا را از کشور صادر کننده ویزا انجام داده باشند، می توانند بدون نیاز به ویزای قبرس به کشور قبرس جنوبی سفر کنند و به اندازه باقی مانده از ویزای شینگن خود در کشور قبرس اقامت داشته باشند.
قبرس بخشی از منطقه شینگن نیست. اما دارندگان ویزای شینگن مجاز به ورود به قبرس بدون اخذ ویزای کوتاه مدت هستند به شرط آنکه قبلا از ویزای شینگن برای ورود به کشور صادر کننده استفاده کرده باشند.
پاسپورت:
پاسپورت مسافران غیر اروپایی جهت ورود به قبرس جنوبی باید حداقل دارای 7 ماه اعتبار باشد.
مسافران غیر اروپایی مجاز به ورود به جمهوری قبرس از طریق فرودگاه لارناکا یا پافوس، یا بنادر لارناکا، لیماسول، لاتسیس و پافوس هستند که در منطقه ای زیر نظر دولت جمهوری قبرس واقع شده اند.
هر بندر یا فرودگاهی در منطقه قبرس که در آن دولت کنترل موثر ندارد (مناطق ترک نشین)، نقاط غیرقانونی برای ورود از سوی مقامات قبرسی یونانی نشین اعلام شده اند و هر تلاشی برای ورود به جمهوری قبرس از این مسیرها موجب رد دارندگان پاسپورت های غیراروپایی می شود و جرایمی مانند اخراج شدن را به همراه دارد. دارندگان پاسپورت های اروپایی از این قانون معاف هستند و آزاد هستند از هر نقطه ای به قبرس وارد شوند.
انواع ویزا :
ویزای تک ورودی
ویزای دو ورودی یا چند ورودی
ویزای ترانزیت
اعتبار:
برای اتباع ایرانی معمولا ویزا دقیقا مطابق با برنامه سفر ارائه شده به سفارت صادر می شود، یعنی روز ورود و خروج مطابق رزرو بلیت و هتل در ویزا قید می شود و مسافر هیچ فرصتی جهت تغییر برنامه سفر پس از اخذ ویزای قبرس ندارد. برای اتباع غیر ایرانی معمولا ویزاها برای 90 روز در دوره 180 روزه معتبر است. اتباع خاصی می توانند برای ویزای چند ورودی سه ساله ادغام کنند.
ترانزیت:
اتباع برخی از کشورها (اما نه آنچه در بالا آمد) باید ویزای ترانزیت گرفته و آن را با کنسولگری هماهنگ کنند.
ورود با حیوانات خانگی:
حیوانات خانگی باید پاسپورت یا گواهی سلامت حیوان، به علاوه گواهی واکسیناسیون (شامل هاری) داشته باشند اگر از کشورهای غیر اروپایی وارد می شوند. حیواناتی که از اروپا وارد می شوند نیاز به پاسپورت، ریزتراشه و گواهی واکسن هاری دارند.
اخذ اقامت قبرس از طریق خرید ملک:
کشور قبرس به افرادی که در این کشور ملک نوساز خریداری نمایند اقامت می دهد. چنانچه ارزش ملک خریداری شده حداقل 300 هزار یورو باشد، به خریدار و اعضای خانواده وی اقامت دائم داده می شود. چنانچه ارزش ملک زیر 300 هزار بورو باشد، به خریدار و اعضای خانواده وی تا زمانی که ملک خود را در قبرس دارند ویزای چندبار ورود یا Multiple داده می شود ، اما این خرید ملک منجر به اخذ اقامت دائم نخواهد شد، مگر اینکه افراد ملک های دیگری را نیز خریداری کنند تا ارزش ملک های خریداری شده در مجموع به 300 هزار یورو برسد.
اخذ اقامت قبرس از طریق ثبت شرکت:
به افرادی که در قبرس شرکت ثبت کنند اقامت موقت قبرس داده خواهد شد. چنانچه شرکت این افراد فعال باشد، اقامت موقت تبدیل به اقامت دائم خواهد شد. جهت ثبت شرکت باید سرمایه اولیه حداقل 65 هزار یورو با خود به قبرس ببرید، این سرمایه باید در حساب بانکی شرکت قرار گیرد و پس از 2 الی 3 ماه می توانید این سرمایه را خارج نمایید.